400 g liszt
1 kocka vaj 250g
20dkg porcukor
1/2 sütöpor
3 tojás sárgája
3 kanál kakaó
1 teáskanál fahéj
1 összekeverem a - lisztet a sütőport a fahéjat és a kakaót .
Utána összekeverem a szoba hőmérsékletű vajat ( 10 mp ) szoktam mikrózni. és a tojás sárgákat habosra keverem .
Majd egybe gyúrom.
1 óráig hagyom a hűtőben pihentetni,
160-175 fokon alsó felsőn sütöm 6-8 percig
Csokit csak másnap teszem rá :) hogy legyen ideje összeragadni a tésztának így nem potyog bele a csokiba.:) Folia alatt puhítom vagy dobozba 1-2 nap múlva lesz tökéleted :)
A 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk. A kré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe beletesszük a kakaóport, a cukrot, a sütőport, és összekeverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, az egész tojásokat és a joghurtot. Az egészet jól összekeverjük, hogy egy ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a zsírt felolvasztjuk, de nem forraljuk fel, inkább még úszkáljon benne egy-két fel nem olvadt darabka. Hozzáöntjük a vizet, amiben előzőleg elkevertük a sót és a cukro...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. Melegítsük elő a sütőt 200 oC-on és vajazzuk ki a sütőformát! 2. Hámozzuk meg az almákat, negyedeljük el őket és „operáljuk ki” a magházat! Vágjuk 1-2 cm vastag gerez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű