Tészta:
25 dkg darált keksz
10 dkg olvasztott margarin
1 egész tojás
Krém:
5 doboz philadelphia krémsajt
15 dkg cukor
1,5 evőkanál finomliszt
1 dl tejföl
2 csomag vanillin cukor
1 citrom
4 egész tojás
30 dkg fagyasztott eper
1 csomag piros tortazselé
A kekszet a felolvasztott vajjal és a tojással összekeverjük, sütőpapíros tortaforma aljára nyomkodjuk, 165 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd kivesszük.
A sajtkrémet, a cukrot, a lisztet, a tejfölt, a vanillin cukrot és a citrom reszelt héját robotgéppel összedolgozzuk, majd egyesével beleütjük és elkeverjük benne a tojásokat.
A krémet ráöntjük a félkész tésztára, majd visszatesszük sülni kb 30 percre (amíg szép barnás nem lesz a teteje).
Ha kihűlt, rátesszük a félbevágott epreket és ráöntjük az elkészített tortazselét.
Eper nélkül is vagy málnával is finom!
A margarint habosra kavarjuk a cukorral. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot. végül belegyúrjuk a lisztet, amibe előzőleg elkevertük a sütőport. A tésztát sü...
Elkészítési idő: 40 percEldolgozzuk a tojást a cukorral, majd hozzákeverjük a vajat, a vaníliakivonatot,a sütőporral vegyített lisztet, a sót és a fahéjat. A hempergetéshez kis tálban összeforgatjuk a kri...
Elkészítési idő:Az első lépés, hogy készítünk 3 piskótalapot, ami úgy néz ki, hogy 2 db 3 tojásos, és 1 db 4 tojásos piskótalap. A 3 tojásoshoz kell: 3 db tojás, 60 g cukor, 60 g liszt ½ csomag s...
Elkészítési idő: