90 g olvasztott vaj
fél citrom héja, fél narancs héja, 140 g cukor, 7 t.sárga, 4 egész tojás,
140 g liszt
Krém:
230 ml tej, 80 g vaj, 50 g keményítő, 170 g krisztálycukor, 1 vaníliarúd belseje, fél citromhéj, fél narancshéj, 300 g felvert tejszín, kevés rum,
3 lapzselatin
Gőz felett csípősre kavarjuk, majd géppel kihűlésig kihabosítjuk, hozzáadjuk a langyosrahűlt vajat, majd a lisztet.
23 cm-es tortakarikában 160 fokon 40 percig sütjük.
A felfőzött krémhez hozzáadjuk a tejszínhabot, hozzácsurgatjuk a felolv.zselatint, rétegenként idénygyümölcsökkel, esetleg rumba áztatott mazsolával megszórjuk
tetejére habrózsákat, arra szépszem gyümölcs-szeleteket teszünk.
Egy éjszakára behűtjük.
Az almákat meghámozzuk, és tetszés szerint felvágjuk. A vizet a cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és egy csipet sóval feltesszük forrni, majd hozzáadjuk az almát. (A fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az összetevőket összegyúrjuk, 10 percre állni hagyjuk. Ez idő alatt elő lehet készíteni a feltéteket. Szafi Fitt bambuszrostliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk a té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hernyós kifli tésztályát elsodorjuk csíkokra vágyjuk, körbecsavarjuk a virslin , szezámmagba bele forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű