Családireceptkönyv.hu

Oroszkrém torta Farkas Vilmostól


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


90 g olvasztott vaj
fél citrom héja, fél narancs héja, 140 g cukor, 7 t.sárga, 4 egész tojás,
140 g liszt

Krém:
230 ml tej, 80 g vaj, 50 g keményítő, 170 g krisztálycukor, 1 vaníliarúd belseje, fél citromhéj, fél narancshéj, 300 g felvert tejszín, kevés rum,
3 lapzselatin

Elkészítés:


Gőz felett csípősre kavarjuk, majd géppel kihűlésig kihabosítjuk, hozzáadjuk a langyosrahűlt vajat, majd a lisztet.
23 cm-es tortakarikában 160 fokon 40 percig sütjük.

A felfőzött krémhez hozzáadjuk a tejszínhabot, hozzácsurgatjuk a felolv.zselatint, rétegenként idénygyümölcsökkel, esetleg rumba áztatott mazsolával megszórjuk
tetejére habrózsákat, arra szépszem gyümölcs-szeleteket teszünk.
Egy éjszakára behűtjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Márti
Forgácsfánk vagy csöröge
Forgácsfánk vagy csöröge

A lisztet elkeverjük a sóval, a cukrokkal, a tojások sárgájával és a tejszínnel, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Amikor a tésztát összegyúrtuk, ketté vesszük, aztán egyiket a másik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos piskóta
Mákos piskóta

A tortaformát kivajazzuk és megszórjuk darált mákkal. Ebbe tesszük a piskótát 160 fokon 80-90 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
TUTI csokimáz
TUTI csokimáz

Gőz fölött összekeverem, s mehet a sütire. De ne tedd hűtőbe, amíg nem szilárdul meg. Van aki pici rumaromát is tesz bele, s van aki olajat tesz a ráma helyett, h fényesebb legye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tojással töltött krumpli
Tojással töltött krumpli

A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk