- 2 db citrom
- 2 citromból nyert citromhéj
- 1 l víz
- 100 g édesítő
- 100 ml habtejszín
- 2 db tojás
- 1 teáskanál fahéj (őrölt)
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- 1 csomag vaníliás pudingpor
◾️A citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve.
◾️A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a húsa maradjon meg, melyet felszeletelünk és felteszünk főni az 1 liter vízzel és 80 g édesítővel, fahéjjal és a vaníliával.
◾️A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjéből 20 g édesítővel kemény habot verünk, melyet beleszaggatunk a fövő citromos vízbe, és mindkét oldalát kb. fél-fél percig főzzük, majd kiszedjük egy tálba.
◾️A hideg tejszínnel elkeverjük a pudingport és a tojások sárgáját majd a keveréket a fövő citromos léhez adjuk.
◾️Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
◾️A tűzről levéve botmixerrel össze turmixoljuk.
◾️Hűtve tálaljuk a habgaluskákkal és a citromhéj csíkokkal.
Elkészítése: Piskóta: 4 tojást ütünk a keverőtál üstjébe, hozzáadunk 20 dkg cukrot, 4 ek vizet és 1 cs vaníliás cukrot. Az egészet keményre felverjük 10 perc alatt. 20 dkg liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet egy lábosban felforraljuk, beletesszük a meggyet és a vaníliás cukrot, újra forraljuk. Amíg ez fő, addig a tejet a pudingporral kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűőzgerinc formát alufóliával kibélelem és egyenletesen beletöltöm a csülköt fóliát ráhajtom , tepsibe vizet teszek és egy órát dusztolom a sütőbe majd hidegre teszem másnap kiborit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű