4 tojás
- 1 púpos bögre cukor (kb. + két evőkanál cukor)
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy egy teáskanál vanília aroma
- szűk fél bögre olaj
- szűk fél bögre tej
- másfél bögre liszt
- két teáskanál sütőpor (fél csomag)
- csipet só
- 2 evőkanál holland kakaópor
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk.
3. A fehérjét kemény habbá verjük.
4. A sárgáját és a cukrokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat, majd a tejet. Csomómentesre keverjük.
5. A tojáshabot hozzáforgatjuk a tésztához.
6. Kétharmadát beleöntjük a kuglófformánkba. Ha nem szilikon, akkor ki kell előtte vajazni.
7. A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport.
8. A kakaós tésztát körkörösen beleöntjük a formába, majd villával egy kicsit belekutyulunk. Én annyit tettem, hogy a villa élét két-háromszor körbehúztam a tésztában.
9. Körülbelül ötven perc alatt készre sütjük.
10. Mielőtt kiborítanánk a kész kuglófot a formából, egy tompa, lekerekített késsel óvatosan válasszuk el a formától a sütit.
A hozzávalókat ízlés szerinti simaságúra turmixoljuk. Behűtjük. Bogyós gyümölcsökkel megszórva tálaljuk. Tipp: joghurt helyett használhatunk 2 dl kókusztejet vagy 2 dl tejszínt....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűáfonya krémleves Redukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy kisebb forraloedenybe a vizet a fahéjjal es a szegfűszeggel forrald fel majd zard el esetlegesen tartsd melegen, Egy edénybe amibe a leves elkészül tedd bele a randomra összev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű