Családireceptkönyv.hu

A legegyszerűbb sajtos rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg finomliszt
25 dkg margarin
2 teáskanál só
1.5 dl tejföl
1 db tojás (a tetejére)
5 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés:


A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz.
Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
Éles késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 200°C

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis-mogyorós szelet
Csokis-mogyorós szelet

Elkészítés: A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük és még forrón feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt mogyorókrémmel megtöltjük, felteker...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélküli csokis álom
Sütés nélküli csokis álom

A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Sárga leves
Sárga leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Nutellás forró csoki
Nutellás forró csoki

A tejet kimérjük egy edénybe. Folyamatos melegítés és kavargatás mellett hozzáadjuk a nutellát, a vaníliarúd kikapart belsejét és megvárjuk amíg felolvad a tejben a mogyorókrém....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk