30 dkg finomliszt
25 dkg margarin
2 teáskanál só
1.5 dl tejföl
1 db tojás (a tetejére)
5 dkg sajt (reszelt)
A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz.
Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
Éles késsel, pizzavágóval vagy derelyevágóval hosszúkás rudakra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
sütési hőfok: 200°C
Elkészítés: A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük és még forrón feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt mogyorókrémmel megtöltjük, felteker...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kimérjük egy edénybe. Folyamatos melegítés és kavargatás mellett hozzáadjuk a nutellát, a vaníliarúd kikapart belsejét és megvárjuk amíg felolvad a tejben a mogyorókrém....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű