15 dkg darált dió + 5 dkg durvára vágott
15dkg vaj,
25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tk. sütőpor,
1 vanília cukor
1+1 tojás,
kevés tej ha szükséges
5 dkg csokoládé
A vajat a cukorral a vanília cukorral és egy tojással habosra kikeverjük. Hozzá adjuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet, majd ha szükséges kevés tej hozzá adásávaljól gyúrható tésztát készítünk.
Jól kidolgozzuk. A tésztát ujjnyi vastagra sodorjuk és kb. 5 cm hosszú darabokra vágjuk. Kifli formára hajtjuk sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk. A kifli felét a másik tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk.
A többi kiflit csak megsütjük a gáz sütő középső fokozatán sütőtől függően 17-19 percalatt világosra sütjük, mikor kihűlt olvasztott csokoládéba mártjuk.
A tésztához a lisztet, porcukrot, darált diót, sót, citrom héját összekeverem egy tálban és kézzel beledolgozom a vajat. Elég lágy lesz a massza,de estétől reggelig hűtőben pihente...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesTésztához valókat 5 percig forró vízzel telt edény felett kevergetjük, majd hozzáadunk 50 dkg lisztet és 1 kávéskanál szódabikarbónát. Összedolgozzuk, utána 4 egyenlő részre osztj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézElkészítés: Legelőször az almát megtisztítjuk, lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn. Ízlésünk szerinti mennyiségű cukorral és fahéjjal megpároljuk kicsit és hagyjuk kihűlni. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű