Családireceptkönyv.hu

Diós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg darált dió + 5 dkg durvára vágott
15dkg vaj,
25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tk. sütőpor,
1 vanília cukor
1+1 tojás,
kevés tej ha szükséges
5 dkg csokoládé

Elkészítés:


A vajat a cukorral a vanília cukorral és egy tojással habosra kikeverjük. Hozzá adjuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet, majd ha szükséges kevés tej hozzá adásávaljól gyúrható tésztát készítünk.

Jól kidolgozzuk. A tésztát ujjnyi vastagra sodorjuk és kb. 5 cm hosszú darabokra vágjuk. Kifli formára hajtjuk sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk. A kifli felét a másik tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk.

A többi kiflit csak megsütjük a gáz sütő középső fokozatán sütőtől függően 17-19 percalatt világosra sütjük, mikor kihűlt olvasztott csokoládéba mártjuk.

Diós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Isler csokikrémmel
Isler csokikrémmel

A tésztához a lisztet, porcukrot, darált diót, sót, citrom héját összekeverem egy tálban és kézzel beledolgozom a vajat. Elég lágy lesz a massza,de estétől reggelig hűtőben pihente...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ágnes
Grízes-mézes (anyu receptje)
Grízes-mézes (anyu receptje)

Tésztához valókat 5 percig forró vízzel telt edény felett kevergetjük, majd hozzáadunk 50 dkg lisztet és 1 kávéskanál szódabikarbónát. Összedolgozzuk, utána 4 egyenlő részre osztj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Almás krémes
Almás krémes

Elkészítés: Legelőször az almát megtisztítjuk, lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn. Ízlésünk szerinti mennyiségű cukorral és fahéjjal megpároljuk kicsit és hagyjuk kihűlni. Közbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos-krémes szelet.
Citromos-krémes szelet.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk