menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg darált dió + 5 dkg durvára vágott
15dkg vaj,
25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tk. sütőpor,
1 vanília cukor
1+1 tojás,
kevés tej ha szükséges
5 dkg csokoládé

Elkészítés:


A vajat a cukorral a vanília cukorral és egy tojással habosra kikeverjük. Hozzá adjuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet, majd ha szükséges kevés tej hozzá adásávaljól gyúrható tésztát készítünk.

Jól kidolgozzuk. A tésztát ujjnyi vastagra sodorjuk és kb. 5 cm hosszú darabokra vágjuk. Kifli formára hajtjuk sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk. A kifli felét a másik tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk.

A többi kiflit csak megsütjük a gáz sütő középső fokozatán sütőtől függően 17-19 percalatt világosra sütjük, mikor kihűlt olvasztott csokoládéba mártjuk.

Diós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TIRAMISU - MASCAPRONE NÉLKÜL
TIRAMISU - MASCAPRONE NÉLKÜL

A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a zselatint. Olvassátok el, hogy mit írnak a zselatin csomagolásán, a Horváth Rozisat forralni kell (én ezt szoktam használni), de van, amelyike...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélküli csokitorta
Sütés nélküli csokitorta

Az alaphoz a hozzávalókat összekeverjük, és kézzel egy 18 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. A krémhez az 1,5 dl tejszínt megmelegítjük, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokit, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Pöttyöske (gesztenyés)
Pöttyöske (gesztenyés)

Elkészítése a kakaós piskótának: A tojások fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot, azzal is verjük egy kicsit, aztán egyenként beletesszük a tojások sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres-joghurtos szelet
Epres-joghurtos szelet

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel. Fehéredésig verjük. Ezután, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Végül, a fehérje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk