1 csomag ostyalap
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
pár csepp citromlé,
reszelt citromhéj,
citrompótló
A cukrot a vajjal habosra keverjük, ízesítjük reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével és apróra tört citrompótlóval (a sok citromlé ugyanis meglágyítaná a krémet). A tölteléket 5 lap közé kenjük, tetejét lepréseljük, pár óra múlva forró késsel tetszés szerint szeleteljük.
Ugyanezt a krémet ízesíthetjük kevés málna- vagy baracklekvárral is.
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...
Elkészítési idő: 30 percA 8 tojásból szögletes piskótát készítek. Ha kihűlt, egy fedő segítségével kivágok belőle egy kerek formát, amit ketté vágok. Az egyik felét egy kerek aljú tálba teszem, hogy felve...
Elkészítési idő:A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, majd hűtőbe rakjuk felhasználásig! A 3 tojássárgát habosra keverjük a nagyon puha margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, belereszeljük a...
Elkészítési idő: