• 35-50 dkg keksz
• 2 csomag vaníliás puding
• 8 dl tej
• 20 dkg cukor
• 2-3 dl tejszín
Csokoládé máz:
• 3 ek. kakaópor
• 3 ek. olvasztott vaj
• 3-5 ek cukor
• 1-1,5 dl tej
• egy kevés liszt
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!
Egy jénai tálat beborítunk a keksszel.
Erre rákenjük a krém egyik felét.
Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém, és végül keksz.
Máz készítése: Az olvasztott vajba beletesszük a többi hozzávalót. folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, és ha már kicsit besűrűsödött le is zárhatjuk.
Az elkészült süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.
A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőb...
Elkészítési idő:a tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, a tejet meglangyosítjuk és hozzáöntjük. Simára kavarjuk, beletesszük a keményítőt és lassú tűzön addig főzzük, amíg krémes állagúvá válik....
Elkészítési idő:A tésztához szükséges anyagokat kimérjük. A vizet és a zsírt egy lábasba teszem és elkezdem melegíteni. Ha a zsír felolvadt a víz forr, hozzáöntöm a lisztet és addig kavarom a...
Elkészítési idő: