• 35-50 dkg keksz
• 2 csomag vaníliás puding
• 8 dl tej
• 20 dkg cukor
• 2-3 dl tejszín
Csokoládé máz:
• 3 ek. kakaópor
• 3 ek. olvasztott vaj
• 3-5 ek cukor
• 1-1,5 dl tej
• egy kevés liszt
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!
Egy jénai tálat beborítunk a keksszel.
Erre rákenjük a krém egyik felét.
Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém, és végül keksz.
Máz készítése: Az olvasztott vajba beletesszük a többi hozzávalót. folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, és ha már kicsit besűrűsödött le is zárhatjuk.
Az elkészült süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.
A leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb.30X20 cm) kinyújtjuk. Villával megszúrkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük. Addig a krémet elkészítjük. A 8 dl tejből, cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat dolgozzuk össze a kekszmorzsával és a cukorral. Nyomkodjuk a tortaforma aljába, az oldalára kissé felnyomkodva, hogy pereme legyen a tésztának. 2. A mascarponét (vagy a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást, a mézet, a zsírt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot habosra keverjük. A lisztet szárazon összekeverjük a sütőporral, a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához Gőz felett melegítsük össze a vajat a mézzel, a cukorral, tojással és a kakaóval. A lisztet szitáljuk össze a szódabikarbónával és a sóval (adhatunk hozzá őrölt fahéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű