1 csomag háztartási keksz
4 dl tej
1 teáskanál rum aroma
1 nagy dobozos tejföl (450 g)
3 evőkanál porcukor
3 lap zselatin
3 evőkanál cukor
1 dl forró víz
A díszítéshez:
2 db rumos csokoládé szelet
tejszínhab
A háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk. Hűtőben dermesztjük.
Egy téglalap alakú tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A megdermedt tejfölt kivesszük a hűtőből. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel, hozzáadjuk a tejfölhöz, majd visszarakjuk a hűtőbe.
A tortaforma aljára lerakunk egy sor kekszet, rá egy sor krémet, míg el nem fogy. Másnapig hűtőben tartjuk. Amikor kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, reszelt csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük.
Forrás: http://webcukraszda.hu/tejfolos-karamellas-keksztorta/
1. A cseresznyét feltesszük a vízzel, a fahéjjal és a cukorral főni, közben nyolcadoljuk és kockázzuk a nektarint és az almát (én héjastól készítettem, ízlés szerint lehet rajta ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűrh...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElkészítés : Először a piskótalapokat készítjük el, mind hármat egyforma módon. A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a cukorral és az egy evőkanál vízzel fehéredésig jól k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mély tálba beleöntjük a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntünk a 0,5 dl langyos tejet, a tejbe egy csipet cukrot szó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű