30 dkb sárgabarack (de más gyümiből is lehet)
4-5 ek. cukor
3 dl víz (ízlés szerint több is lehet)
joghurt / tejszín / tejföl / tej
kevés pudingpor / keményítő
A cukrot megkaramellizáljuk egy lábasban, majd ráöntjük a 3 dl vizet. Amikor felolvad a cukor, belerakjuk a kimagozott barackokat és annyi vizet, hogy ellepje azokat. Főzzük addig, míg megtottyakosodik. Tűzről levéve botmixerrel összetörjük, majd bele: joghurt/tejszín/esetleg tejföl/tej és kicsi pudingport/keményítő. Vissza a tűzre, megvárjuk, míg egyet rottyan és kész :)
A kép gugliból van, de a Tiéd is pontosan ilyen szépen fog kinézni és... nagyon finom :)
A recept: 1., Vedd elő a legnagyobb gáztepsidet! 2., Süss 10 tojásból egy piskótát, majd cérnával vágd ketté! (Ez lesz az alja és a teteje.) 3., Aztán süss még egy piskótát, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre. A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre, majd ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- és kb 4dl cukros tej-ennek egy kevés részében futtatjuk az élesztőt- Mindent összegyúrunk, akkor jó,ha kézre már nem ragad,könnyen alakítható.45 percig kelesztjük és három részr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a kelesztő táljába mérjük a többi h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű