1 csomag (45 dkg) fagyasztott leveles tészta (nálam Frosta)
2 evőkanál keserű kakaópor
1 kávéskanál fahéj
4 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatinfix
25 dkg mascarpone
A fagyasztott tésztát hagytam kiengedni.
A kakaóport elkevertem a fahéjjal, és egy nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórtam keveset (ezen az egy sütőpapíron nyújtottam az összes lapot, még a gyúródeszkát sem kellett elővenni).
Az első tésztalapot (nekem 6 db volt a csomagban) rátettem a fahéjas kakaóval megszórt sütőpapírra, nyújtani kezdtem, majd megfordítottam, hogy a másik oldala is fahéjas-kakaós legyen.
Kb. 22 x 26 centisre nyújtottam, sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem és villával megszurkáltam.
Figyelem! A tészta tetejére szintén sütőpapírt tettem, amire egy üres tepsi került, hogy sütés közben a tészta ne tudjon nagyon megemelkedni.
Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 13-15 perc alatt megsütöttem.
Ugyanígy jártam el a másik öt lappal is.
Amíg a lapok hűltek, elkészítettem a tölteléket: a tejszínből a zselatinfix-szel kemény habot vertem, a vége felé hozzáadtam a kétféle cukrot is.
A mascarponét fakanállal finoman átkevertem, majd beleforgattam a tejszínhabot.
A tölteléket öt egyforma részre osztottam és megtöltöttem vele a lapokat.
Néhány órára hűtőbe tettem, majd kockákra vágva szeleteltem.
Tetejét ízlés/tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral.
1 csomag réteslap 5 db alma 4 ek zsemlemorzsa 2 ek cukor 2 ek barna cukor 1 citromból nyert citromlé 1 citromból nyert citromhéj (reszelve) 1 kk fahéj 1 marék mazsola (rumb...
Elkészítési idő:Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkever...
Elkészítési idő:Ghi, ....azaz tisztított vaj készítése. Egy kg vajat összevagdostam és egy zománcozott edényben odatettem olvadni. Ekkor még lehet közepes lángon olvasztani. Vas nem árt alá,ha n...
Elkészítési idő: