1 csomag (45 dkg) fagyasztott leveles tészta (nálam Frosta)
2 evőkanál keserű kakaópor
1 kávéskanál fahéj
4 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatinfix
25 dkg mascarpone
A fagyasztott tésztát hagytam kiengedni.
A kakaóport elkevertem a fahéjjal, és egy nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórtam keveset (ezen az egy sütőpapíron nyújtottam az összes lapot, még a gyúródeszkát sem kellett elővenni).
Az első tésztalapot (nekem 6 db volt a csomagban) rátettem a fahéjas kakaóval megszórt sütőpapírra, nyújtani kezdtem, majd megfordítottam, hogy a másik oldala is fahéjas-kakaós legyen.
Kb. 22 x 26 centisre nyújtottam, sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem és villával megszurkáltam.
Figyelem! A tészta tetejére szintén sütőpapírt tettem, amire egy üres tepsi került, hogy sütés közben a tészta ne tudjon nagyon megemelkedni.
Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 13-15 perc alatt megsütöttem.
Ugyanígy jártam el a másik öt lappal is.
Amíg a lapok hűltek, elkészítettem a tölteléket: a tejszínből a zselatinfix-szel kemény habot vertem, a vége felé hozzáadtam a kétféle cukrot is.
A mascarponét fakanállal finoman átkevertem, majd beleforgattam a tejszínhabot.
A tölteléket öt egyforma részre osztottam és megtöltöttem vele a lapokat.
Néhány órára hűtőbe tettem, majd kockákra vágva szeleteltem.
Tetejét ízlés/tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral.
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajdarabokkal. Hozzáadjuk a juhtúrót, tejfölt, és összedolgozzuk tésztává, majd lisztezett munkalapon kb. fél cen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimagozott meggyet tegyük egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesezeket jol kikeverni csomo mentesre és minden palacsinta ala pici olaj szükséges ahogy a hagyomànyos palacsinta alà. És kis merökanàllal kell adagolni Ha jol csinàltad sürü tésztà...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű