75 dkg meggy
1-1 üveg őszibarack és sárgabarack, vagy szilva befőtt
3 alma
1 citrom
1-1 nagy csipet egész fahéj és egész szegfűszeg
1 tk só
2 dl tej
2 dl tejföl vagy joghurt
1 tojássárgája
2 ek liszt
ízlés szerint cukor
A gyümölcsöket kockákra vágjuk, és egy leveses fazékba tesszük, a citromot beleszeleteljük.
Felöntjük vízzel, megsózzuk, a fűszereket egy teatojásba téve belelógatjuk, és forrás után kb. 5 percig főzzük.
A tejet a liszttel összeturmixoljuk, és egy szűrőn keresztül állandó kevergetés közben belecsorgatjuk.
Ezzel összerottyantjuk, közben egy tojássárgáját összekeverünk a tejföllel.
A tejfölhöz apránként kevergetünk forró levest, és ha már kellően forró, akkor hozzáöntjük a leveshez, és egyet forralunk rajta.
Levesszük a tűzről, eltávolítjuk belőle a citromkarikákat, és a fűszereket. (A citromkarikákat fontos kivenni, mert különben kesernyés íze lesz a levesnek.)
Végül cukorral ízesítjük.
Tálalhatjuk hidegen vagy melegen, ki hogy szereti.
a cseresznyét megtisztítjuk a szárától, megmossuk a fahéjat, szegfűszeget 4-5 percig főzzük, ezután kihalásszuk a vízből, abba beleöntjük a cukrot és a cseresznyét, pár percig gye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, majd 40-60 % arányban kettévágjuk. A nagyobb tésztadarabot kinyújtjuk kb. 6-8 mm vastagra, és beletesszük a tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgákat pedig összemixeljük a cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Kb. 2 percig mixeljük. Lassac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű