75 dkg meggy
1-1 üveg őszibarack és sárgabarack, vagy szilva befőtt
3 alma
1 citrom
1-1 nagy csipet egész fahéj és egész szegfűszeg
1 tk só
2 dl tej
2 dl tejföl vagy joghurt
1 tojássárgája
2 ek liszt
ízlés szerint cukor
A gyümölcsöket kockákra vágjuk, és egy leveses fazékba tesszük, a citromot beleszeleteljük.
Felöntjük vízzel, megsózzuk, a fűszereket egy teatojásba téve belelógatjuk, és forrás után kb. 5 percig főzzük.
A tejet a liszttel összeturmixoljuk, és egy szűrőn keresztül állandó kevergetés közben belecsorgatjuk.
Ezzel összerottyantjuk, közben egy tojássárgáját összekeverünk a tejföllel.
A tejfölhöz apránként kevergetünk forró levest, és ha már kellően forró, akkor hozzáöntjük a leveshez, és egyet forralunk rajta.
Levesszük a tűzről, eltávolítjuk belőle a citromkarikákat, és a fűszereket. (A citromkarikákat fontos kivenni, mert különben kesernyés íze lesz a levesnek.)
Végül cukorral ízesítjük.
Tálalhatjuk hidegen vagy melegen, ki hogy szereti.
A megtisztított gyümölcsöket kb. 2 liter vízbe tesszük a fahéjjal. Felforraljuk. A pudingport a tejszínnel kikeverjük csomómentesre, majd folyamatos kevergetés mellett a leveshez ö...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a vajat a tojások sárgájával meg a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapír a tepsibe, abba beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyél minden hozzávalót egy mixerbe (a vízen kívül) és turmixold addig, amíg egy sima egyveleget kapsz. Néha állj meg a mixelésben és kapard le az oldalfalra csapódott hozzávalóka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű