1/2 l tejben 20 dkg cukorral 2 cs vaníliás pudingport megfőzünk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig összeállítjuk a tésztát: 40 dkg liszt, 1 tojás, 25 dkg margarin, 1 kávéskanál
szódabikarbóna, 10 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor.
Ezt tejföllel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
A tepsit kikenjük és a tésztát ketté osztjuk, az elsőt kinyújtjuk és a tepsibe
tesszük, erre tesszük a kihűlt pudingot amibe belekeverünk 1/2 l tejfölt, és
1 cs vaníliás cukrot, rátesszük a másik lapot.
Előmelegített sütőbe megsütjük.
Megmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre. A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre, majd ho...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA mangalica szalonnát, a répát, fehérrépát, zellert, a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk (a répákat és a zellert vékony hasábokra szeljük, ezeket keresztben és hosszában töb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A vízben felrakjuk főni, a cukorral és a fahéjjal. Miután majdnem megfőtt az alma, belehabarjuk a tejszínes pudingport. Készre főzzük!
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A töltelékhez a túrót áttörjük és kikeverjük a tojások sárgájával.Hozzáadjuk a rumot, ízesítjük porcukorral, vaníliás cukorral, citromlével, reszelt citromhéjjal, v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű