Mézes lap: 15 dkg porcukor, 2db tojás, 5dkg margarin, 2ek. méz, 1tk. szódabikarbóna, 3ek. tejföl, 30dkg liszt.
Piskóta tekercshez: 8db tojás, 8 ek. kristálycukor, 8 ek. liszt, 1 sütőpor, lekvár.
Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 35dkg Rama, 15dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.
Ha van egy jól bevált rakott mézes recepted, akkor nyugodtan süsd meg az alapján a két lapot.
Nekem ez bevált: a mézet, vajat, egész tojást és a porcukrot lassú tűzön megolvasztom és hozzá keverem a szódabikarbónát is. Ettől fel fog az egész habzani. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt.Szépen kidolgozzuk a tésztát, síkáljuk és a tepsi hátulján 2 lapot sütünk belőle.
Következő lépésként sütünk egy 8 tojásos piskótatekercset, amit lekvárral kenünk meg.
A fenti hozzávalókból elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejjel megfőzzük. A Ramát a porcukorral habosra kavarjuk, s a kihűlt pudinghoz adjuk.
Az első mézes lapot megkenjük a krémmel.
A piskótatekercset felszeleteljük és fektetve rárakjuk a krémre.
Ez után ismét krém következik
majd a mézes lappal lefedjük. Letakarva hagyjuk "pihenni", had puhuljon meg a mézes lap.
A burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát tekerd ki, majd vágd ketté. Villával szurkáld meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokon süsd aranybarnára lapon...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztát előző nap állítjuk össze. A mézes és margaint összeolvasztjuk, amíg a margarin el nem olvad. A liszthez hozzáadjuk a mézes fűszert, szódabikarbónát, porcukrot. Jól...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes