Családireceptkönyv.hu

Julám kedvence


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Mézes lap: 15 dkg porcukor, 2db tojás, 5dkg margarin, 2ek. méz, 1tk. szódabikarbóna, 3ek. tejföl, 30dkg liszt.

Piskóta tekercshez: 8db tojás, 8 ek. kristálycukor, 8 ek. liszt, 1 sütőpor, lekvár.

Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 35dkg Rama, 15dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.

Elkészítés:


Ha van egy jól bevált rakott mézes recepted, akkor nyugodtan süsd meg az alapján a két lapot.
Nekem ez bevált: a mézet, vajat, egész tojást és a porcukrot lassú tűzön megolvasztom és hozzá keverem a szódabikarbónát is. Ettől fel fog az egész habzani. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt.Szépen kidolgozzuk a tésztát, síkáljuk és a tepsi hátulján 2 lapot sütünk belőle.

Következő lépésként sütünk egy 8 tojásos piskótatekercset, amit lekvárral kenünk meg.
A fenti hozzávalókból elkészítjük a krémet.


A pudingot a tejjel megfőzzük. A Ramát a porcukorral habosra kavarjuk, s a kihűlt pudinghoz adjuk.


Az első mézes lapot megkenjük a krémmel.
A piskótatekercset felszeleteljük és fektetve rárakjuk a krémre.
Ez után ismét krém következik
majd a mézes lappal lefedjük. Letakarva hagyjuk "pihenni", had puhuljon meg a mézes lap.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Almaleves
Almaleves

az almákat kicsutkázzuk és cikkekre vágjuk. fajtájuktól és ízüktől függően kevesebb,vagy több cukorral feltesszük főni a 1,5 liter vízben. vékonyan hámozott citromhéjat,mokkáskanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Anna receptjei
Anna receptjei

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

Az erdei gyümölcsöt és a meggyet forraljuk fel egy lábasban, majd adjuk hozzá a szegfűszeget és a fahéjat. Állandó keverés mellett még adjuk hozzá a már elkészített pudingot, és ön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Isler
Isler

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk homogén masszává, majd fél órára a hűtőbe tesszük. Aztán kb 2 mm vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. 7-8 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk