Mézes lap: 15 dkg porcukor, 2db tojás, 5dkg margarin, 2ek. méz, 1tk. szódabikarbóna, 3ek. tejföl, 30dkg liszt.
Piskóta tekercshez: 8db tojás, 8 ek. kristálycukor, 8 ek. liszt, 1 sütőpor, lekvár.
Krém: 2cs. vanília-puding, 7dl tej, 35dkg Rama, 15dkg porcukor, 2cs. vaníliacukor.
Ha van egy jól bevált rakott mézes recepted, akkor nyugodtan süsd meg az alapján a két lapot.
Nekem ez bevált: a mézet, vajat, egész tojást és a porcukrot lassú tűzön megolvasztom és hozzá keverem a szódabikarbónát is. Ettől fel fog az egész habzani. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt.Szépen kidolgozzuk a tésztát, síkáljuk és a tepsi hátulján 2 lapot sütünk belőle.
Következő lépésként sütünk egy 8 tojásos piskótatekercset, amit lekvárral kenünk meg.
A fenti hozzávalókból elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejjel megfőzzük. A Ramát a porcukorral habosra kavarjuk, s a kihűlt pudinghoz adjuk.
Az első mézes lapot megkenjük a krémmel.
A piskótatekercset felszeleteljük és fektetve rárakjuk a krémre.
Ez után ismét krém következik
majd a mézes lappal lefedjük. Letakarva hagyjuk "pihenni", had puhuljon meg a mézes lap.
Melegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük ki a befőtt levét, tegyük fel melegedni. Öntsünk a tálba a fél adag vaníliapudingot (lisztes habarás helyett használjuk), keverjük ki a tejjel, hogy ne legyen csomós. Ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhust serpenyőbe elősütni, füszeres tejföllel tejszinnel tepsibe rak és leönt
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű