60 dkg közepes méretű gomba
egy kisebb fej hagyma
2 doboz májkrém
só, bors, majoranna
liszt
tojás
zsemlemorzsa.
A gombákat megmosom, majd a szárukat kitördelem, összevágom. A hagymát finomra aprítom, kevés olajon puhára párolom. Hozzáadom az apróra vágott gombaszárat, sózom, borsozom, majorannával ízesítem. Pár percig együtt pirítom, majd a májkrémeket is hozzáadom.
Már csak addig keverem, míg a májkrém is krémessé válik és szépen elvegyül a gombával. A masszát a gomba kalapjába töltöm, szokásos módon panírozom. A nylontasakos módszerrel nagyon haladós. Egy zacsiba lisztet, egybe zsemlemorzsát teszek, a kettő közé kistálba a felvert tojásokat. 3-4 db gombát beledobok a lisztbe, a zacsi száját összefogom, majd öszerázom.
Kiszedem, a tojásban megfürdetem őket, majd mennek a morzsás tasakba, ott is megrázogatom néhányszor és máris mehetnek a forró olajba, hogy szép pirosra süljenek.
egy megpucolt hagymát felvágva beletesszük egy edénybe, majd olajat öntünk rá (nem kell sok csak épp, amiben meg lehet pirítani a hagymát), ha a hagyma üveges lesz akkor mehet bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd egy serpenyőben a forró, petrezselymes vajban megforgatjuk. Megszórjuk pirospaprikával és ráöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a csirkemellet kockázzuk fel, majd sóval, borssal, chili pehellyel és a joghurttal összekeverve bepácoljuk. Fél órát állni hagyjuk. Közben a koriandermagot, a fahéjat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű