300gr finomliszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
3 teáskanál olívaolaj
150 ml tej
(6 db-hoz elég)
A fenti hozzávalókat összedolgozzuk, pár másodpercig gyúrjuk, és 1 óráig eltesszük pihenni (lefedve).
6 egyenlő darabra vágom, kiterítem és megsütöm (többféle lehetőség van rá, a lenti linken láthatóak).
Sült fokhagymával, magvakkal, egyébbel tálaljuk.
https://www.youtube.com/watch?v=ZDObaKiLd_U&t=307s
A tésztát lobogó, sós vízben 6-8 percig főzzük. A búzadarát egy edényben szárazon megpirítjuk, és folyamatosan keverjük, nehogy megégjen. Felöntjük kevés vízzel, hogy kissé megszív...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedagasztani,ha kell vizet adni hozzá.ez liszt függő.. 2x 40 percig keleszteni,az utolsónál a sütőt elgyújtani 250 fokra (ha van sütőkövünk ,akkor azzal együtt). Megformázzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegfőzzük a tésztát, a vizet leöntjük róla. A sárgarépát megtisztítjuk, vastag karikákra vágjuk, forró húslevesben 3 percig blansírozzuk. A levét egy edénybe átöntjük. A póréhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót, őrölt borsot és összekeverjük, közepébe tesszük a tojást, majd fokozatosan a tejet is, és jó sima csomómentes...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű