A tésztához
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál méz
3 tojás
30 dkg cukor
60 dkg liszt
3 kávéskanál szódíbikarbóna
A krémhez
7,5 dl tej
3 csomag főzős vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
25 dkg gesztenyepüré
A tetejére
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
20 dkg hámozott egész gesztenye
2 evőkanál cukor
Gőz felett simára keverjük a kakaóport, a mézet, a tojást és a cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és összegyúrjuk. Négy részre osztjuk a tésztát, és egyenként 30 x 30 cm-es lapokat nyújtunk belőle. 200 fokra melegített sütőben tepsi hátán vagy sütőlapon egyenként 10-15 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez sűrűre főzzük a tejet a pudingporral, és kihűtjük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral, és a gesztenyével együtt a pudinghoz adjuk. Megtöltjük a lapokat a krémmel, és éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy megpuhuljanak.
Másnap vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. A bevonat megszilárdulása után kockára vágjuk a süteményt. Puhára főzzük a gesztenyét a cukorral annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Kihűtjük, egyenként olvasztott csokoládéba mártjuk, és minden süteménykockára teszünk egyet.
az almákat megpucoljuk vékonyra szeleteljük -a forma aljára 2 kanál barna cukrot szórunk és erre szeleteljük az almákat -a tojásokat kikeverjük a cukorral + olaj + vanilia +Jogh...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz500 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrtam,hozzáadtam a felfuttatott élesztőt. Egy könnyen kezelhető,nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Én kelesztettem 40 percig. Kisodortam és megtöltöttem. Mint a kaka...
Elkészítési idő: 1,20 Nehézség: Könnyű