Tészta:
50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1/2 cs. sütőpor, 2 egész tojás, 1 dl tej.
Összedolgozzuk a hozzávalókat és 6 lapot sütünk. Nem kell nagyon sütni, ne legyen színe a tésztának, mert akkor eltörik és meg se puhul!
Krém:
7,5 dl tej, 10 dkg liszt, 3 evőkanál kakaó - ezt megfőzzük.
Ha kihűlt hozzáadunk 25 dkg porcukor és 25 dkg margarin keverékét.
Megtöltjük a lapokat, tetejét bevonjuk csokival.
Másnap szeleteljük.
A darált kekszet, a gesztenyemasszát, a vajat és a rumot annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy közepesen kemény, formázható masszát kapjunk. (Tehát nem biztos ,hogy az összes tej ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet a zsírral eldörzsöljük, a többi hozzávalóval gyorsan össze gyurjuk.késfoknyi vékonyra nyújtjuk, kerek, és cakkos szabbatóval ki szurjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a tojásokat szétválasztottam, a sárgákat a cukorral elkvertem, hozzáadtam a sütőport, sót, olajat, kakaóport majd a rizslisztet is és összekevertem. A fehérjéket robotgépp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. A tészta hozzávalóit...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz