Tészta:
2,5dl tej
2,5 teáskanál bio porélesztő
10dkg nyírfacukor
8dkg kókuszzsír
Csipetnyi só (himalajait tettem)
2 egész tojás
Kb 60dkg teljeskiorlesu és zabliszt( így nagyon tömött lett, kevesebbet tennék legközelebb;) )
Töltelék:
10dkg puha vaj
20dkg nyírfacukor
3evőkanál fahéj
Máz:
10dkg vaj
20dkg porrá őrölt nyírfacukor(szerintem ettől így nagyon édes lett)
10dkg krémsajt
Rendes receptet próbáltam helyettesíteni, ahogy tudtam. Nekem annyi egy nem tetszett csak, h a sok zablisztöl nagyon tömött lett, nem egy lágy állagú finom tészta:) Legközelebb kevesebbel próbálom
A tepsit kibélelni alufóliával, majd beleteríteni az almát szeletekre vágva, amit előtte fahéjas cukorral összeforgattam. A tojás sárgákat kikeverni cukorral, olajjal, vízzel., maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta A tojásfehérjét 2 ek. vízzel félkemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük.A tojássárgáját a vaniliás cukorral és a maradék cukorral kikeverjük.Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztbe belekeverjük a sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMézes tészta Egy tálba mérjük a vajat, mézet, porcukrot, vaníliás cukrot, vaníliaőrleményt, a tojásokat, szódabikarbonát, majd vízgőz felett csípősre melegítjük, de nem főzzük, kö...
Elkészítési idő: 108 perc / elők Nehézség: Közepes