Tészta:
2,5dl tej
2,5 teáskanál bio porélesztő
10dkg nyírfacukor
8dkg kókuszzsír
Csipetnyi só (himalajait tettem)
2 egész tojás
Kb 60dkg teljeskiorlesu és zabliszt( így nagyon tömött lett, kevesebbet tennék legközelebb;) )
Töltelék:
10dkg puha vaj
20dkg nyírfacukor
3evőkanál fahéj
Máz:
10dkg vaj
20dkg porrá őrölt nyírfacukor(szerintem ettől így nagyon édes lett)
10dkg krémsajt
Rendes receptet próbáltam helyettesíteni, ahogy tudtam. Nekem annyi egy nem tetszett csak, h a sok zablisztöl nagyon tömött lett, nem egy lágy állagú finom tészta:) Legközelebb kevesebbel próbálom
A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd ezeket összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állag...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet és a sót a zsírral elmorzsoljuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a sütőrummal, majd összegyúrjuk az elmorzsolt liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez pudingport sűrűre főzzük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd hűlni hagyjuk. Közben a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz elemeket liszt,cukor,sütőpor összekeverni. Tepsibe bele felét, rámorzsolni a túrót, vaníliás cukor,mazsola, rá a lisztes anyag második fele, a vajat rádaraboljuk majd a...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű