80 dkg csirkemell
20 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 db tojás
só, bors, petrezselyem
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.
A tepsibe vagy jénaiba belehelyezem a bacon szeleteket, de úgy hogy az kilógjon a tepsiből, hogy később ezeket vissza tudjam hajtani. Aztán a csirkemelleket megsózom, megborsozom í...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet kockakra vagom. A hagymat aprora vagom. A paradicsomot is kockakra vagom. A hagymat uvegesre parolom, beleteszem a felkockazott csirkemellet, es es addig kavargat...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűElső lépésként a csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük meg tarkaborssal, majorannával és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sa...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűElsőnek a párolt rizst készítjük el, az készül el legtovább. A rizst a kókuszolajon addig futtatjuk, amíg kifehéredik. Ekkor hozzáöntünk dupla mennyiségű forró vizet, sózzuk és lef...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű