2 nagy citrom húsa és héja
1 l víz
10 dkg nyírfacukor
1 dl habtejszín
2 tojás
1 tk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt szegfűszeg
1 kk vanília kivonat
1/2 cs főzős vaníliapuding
A citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve.
A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a húsa maradjon meg, melyet felszeletelünk, és felteszünk főni az 1 liter vízzel és 8 dkg nyírfacukorral, fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjéből 2 dkg nyírfaporcukorral kemény habot verünk, melyet beleszaggatunk a fővő citromos vízbe, és mindkét oldalát kb. fél-fél percig főzzük, majd kizedjük egy tálba.
A hideg tejszínnel elkeverjük a pudingport és a tojások sárgáját, s a keveréket a fővő citromos léhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
A tűzről levéve botmixerrel összeturmixoljuk.
Hűtve tálaljuk a habgaluskákkal és a citromhéj csíkokkal.
A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, majd hozzákeverjük egy villával az étolajat és a langyos vizet. Összeállítjuk a tésztát secc-perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSfecla se curata de coaja si se taie bucati. Merele se curata si ele de coaja si cotoare si se taie in doua. Se rade coaja lamaii si apoi se curata lamaia de coaja. Se scoate miezu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk. Meggyleves recept 2Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szikkadt kenyér héját levágjuk és a belét vízbe áztatjuk. A paradicsomok tetején ejtünk egy x alakú bevágást és egy tálba téve leforrázzuk őket. Egy perc elteltével a paradicsomo...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű