2 nagy citrom húsa és héja
1 l víz
10 dkg nyírfacukor
1 dl habtejszín
2 tojás
1 tk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt szegfűszeg
1 kk vanília kivonat
1/2 cs főzős vaníliapuding
A citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve.
A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a húsa maradjon meg, melyet felszeletelünk, és felteszünk főni az 1 liter vízzel és 8 dkg nyírfacukorral, fahéjjal, vaníliával, szegfűszeggel.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjéből 2 dkg nyírfaporcukorral kemény habot verünk, melyet beleszaggatunk a fővő citromos vízbe, és mindkét oldalát kb. fél-fél percig főzzük, majd kizedjük egy tálba.
A hideg tejszínnel elkeverjük a pudingport és a tojások sárgáját, s a keveréket a fővő citromos léhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
A tűzről levéve botmixerrel összeturmixoljuk.
Hűtve tálaljuk a habgaluskákkal és a citromhéj csíkokkal.
A hideg kefires uborkaleves elkészítéséhez az uborkából és a kaporból félreteszünk egy keveset a tálaláshoz, majd a többi feldarabolt uborkát, a kefirt, a vizet, a felaprított kapr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát vágd nagyon apró kockákra, vagy nagylyukú reszelőn reszeld le Sózd, borsozd, minimum fél órát hagyd állni. A joghurtot keverd simára 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk (Közepes keménységű tésztát kell, hogy kapjunk.). Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Beletesszük egy tálba. A hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, és hozzáadjuk a krumplihoz, megszórjuk maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű