2 db tojásfehérje
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 g zabpehely
8 dkg étcsokoládé
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A két tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Közben az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk.
A kemény habbá vert tojáshoz adjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a finomra őrölt zabpelyhet vagy zabpehelylisztet.
A legvégén pedig hozzákeverjük az olvasztott csokit.
Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kis halmokat teszünk.
Kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.:)
sütési hőfok: 180°C
A tejben a pudingot és a vaníliás cukrot felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha a puding kihűlt, összekeverjük a habos krémmel. A tejszínt felverjük és kis c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez elkeverjük a meggyet az ízesítőkkel és a keményítővel, a vizet is hozzáadjuk. Kis lángon, kevergetve besűrítjük, hűlni hagyjuk. A tésztához addig morzsoljuk a vajj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA vajat, a cukrot, a mézzel és a tejszínnel összeforraljuk. Hozzáadjuk a diót, amit előtte durvára aprítunk (kb. 10 dkg-ot le is darálhatunk), a narancshéjat és a lisztet. Jól elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. A másikba 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és a kakaóport. Vegyünk elő egy közepe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű