~BEBE keksz, Albertkeksz is lehet
~friss eper, vagy tetszés szerinti gyümölcs
~kis tepsi
CSOKI HAB:
~20dkg csoki,( fehér csoki is lehet)
~20dkg sűrű savanyú tejföl (vagy sűrű tejfölös joghúrt)
~250ml tejszín (Hulala)
~15g zselatin por
~porcukor ízlés szerint
A tepsi aljára lerkom a BB kekszet, úgy hogy takarja az egész alját. Rárakom az epret. Ráöntöm a csoki habot és állni hagyom a hűtőben. Legjobb etéről reggelre elkészíteni, hogy a keksz megpuhuljon.
CSOKI HAB:
1dl vízbe beáztatom a zselatin port, kb 30 percre. A tejszínt kemény habbá verem és a hűtőbe teszem. A csokit felolvasztom gőz fölött (NEM főzzük csak felolvasztjuk!!!) Utána felmelegítjük a zselatint (NEM főzzük!!!), úgy hogy folyós legyen és a felolvasztott csokival összemixerelem. Aztán kikeverem a tejfölt és ízlés szerint teszek hozzá porcukrot. A végén jól kikeverjük a tejszínhabbal (de óvatosan, mert fröcsög). Elég gyorsan kell dolgozni, mert a zselatinos hab gyorsan keményedik!!
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet,a kakaóport,a darált diót,a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját. A tészta masszát kétfel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTölteléknek alma baracklekvárral keverve Sütés után megszórni porcukorral, visszatenni a sütőbe, rákaramellizálódik a cukor.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverje össze az ostya hozzávalóit. Sütőpapírra 4 db 6-8 cm széles 15 cm hosszú csíkokat kenjen belőle. 180 fokos előmelegített sütőben négy perc alatt süsse szép arany barnára a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű