~BEBE keksz, Albertkeksz is lehet
~friss eper, vagy tetszés szerinti gyümölcs
~kis tepsi
CSOKI HAB:
~20dkg csoki,( fehér csoki is lehet)
~20dkg sűrű savanyú tejföl (vagy sűrű tejfölös joghúrt)
~250ml tejszín (Hulala)
~15g zselatin por
~porcukor ízlés szerint
A tepsi aljára lerkom a BB kekszet, úgy hogy takarja az egész alját. Rárakom az epret. Ráöntöm a csoki habot és állni hagyom a hűtőben. Legjobb etéről reggelre elkészíteni, hogy a keksz megpuhuljon.
CSOKI HAB:
1dl vízbe beáztatom a zselatin port, kb 30 percre. A tejszínt kemény habbá verem és a hűtőbe teszem. A csokit felolvasztom gőz fölött (NEM főzzük csak felolvasztjuk!!!) Utána felmelegítjük a zselatint (NEM főzzük!!!), úgy hogy folyós legyen és a felolvasztott csokival összemixerelem. Aztán kikeverem a tejfölt és ízlés szerint teszek hozzá porcukrot. A végén jól kikeverjük a tejszínhabbal (de óvatosan, mert fröcsög). Elég gyorsan kell dolgozni, mert a zselatinos hab gyorsan keményedik!!
Csokihab hozzávalói és elkészítése: 6 db M-es tojásfehérje 40 g Szafi Fitt negyedannyi édesítő (Szafi Fitt negyedannyi édesítő ITT!) 20 g Szafi Fitt vaníliás erit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált kekszet elvegyítjük a darált dióval és annyi sárgabaracklekvárral összegyúrjuk, hogy formázható masszát kapjunk. Teáskanálnyi golyókat formálunk belőlük és hűtőbe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaalap hozzávalóit összeturmixoljuk, hogy minél krémesebb legyen. A keveréket kivajazott piteformába vagy szilikonformába (utóbbit értelemszerűen nem kell kizsírozni) öntjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű