336 g étcsokoládé
3 ek, keserű kakaópor
480 g puha vaj -nem margarin!-
4 ek. tej
1-2 csepp vanília aroma
300 g porcukor
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett. Hagyjuk hűlni.
Közben a vajat keverjük habosra közepes fokozaton. Vegyük lassú fokozatra és adjuk hozzá a tejet.
Keverjük át.
A hűvösre hűlt csokoládét -de nem dermedt- öntsük lassan a vajhoz, közben lassú fokozaton folyamatosan keverjük. Kb. 2 percig.
Adjuk hozzá a vanília aromát és keverjük még 3 percig a krémet.
Végül a porcukrot is keverjük bele adagonként, folyamatos keverés mellett.
TIPP
Zárható zacskóban 1 hétig a hűtőben tárolható.
1. A tésztához a meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot és hagyjuk 4-5 percig pihenni, amíg felfut az élesztő. A lisztbe rakjuk a tojást, tojássárgáját, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon ! 2. A...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: Könnyű250 g Mehl, Puderzucker und 1 Prise Salz mischen. Kalte Butter und 1 Ei zugeben, erst mit den Knethaken des Handrührers, dann mit den Händen zu einem gleichmäßigen Teig verarbeite...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. A tészta hozzávalóit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű