Tészta:
300 gbúzafinomliszt
150 gporcukor
100 gvaj
2 dbtojás sárgája
1 ev. kanálkakaó
½ csomagsütőpor
kevés tejföl
Első töltelék:
6 dbtojás fehérjéje
150 gporcukor
150 gkókuszreszelék
Második töltelék:
4 dbtojás sárgája
2 csomagvaníliapuding
600 mltej
150 gvaj
100 gporcukor
Tetejére:
csokoládé, kókusz, kakaó
A lisztet a sütőporral egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, tojások sárgáját, cukrot és a kakaót. Elkeverjük, majd hozzáöntünk kb. fél csésze tejfölt. Az egészet sima tésztává dolgozzuk, az elkészült tésztát pedig két részre osztjuk.
Egy liszttel beszórt gyúródeszkán mindkét adag tésztát kinyújtjuk (kb. 25 x 37 cm). Az egyiket óvatosan beletesszük egy tepsibe és megkenjük olajjal.
Elkészítjük az első tölteléket: a tojások fehérjéjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszt és óvatosan elkeverjük. Az így elkészült tölteléket rátesszük a tepsiben lévő tésztára, majd lefedjük a másik tésztalappal.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a második tölteléket: a tojások sárgáját összekeverjük a pudingporral és az egészet beleöntjük a tejbe. Feltesszük főni, sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, és apránként hozzákeverjük a hideg pudingos krémhez. 20 perc elteltével a süteményt kivesszük a sütőből és kihűtjük, a krémet pedig a kihűlt sütemény tetejére kanalazzuk, elsimítjuk.
A tetejét kókuszreszelékkel, kakaóval vagy reszelt csokoládéval megszórjuk – ahogy jól esik. Jó étvágyat!
Elkészítés: A túrót összedolgozzuk a zabpehelyliszttel, búzasikérrel, 2 ek eritrittel, sütőporral, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát kin...
Elkészítési idő:Keverjük ki a három összetevőt, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ízlés szerint – például friss gyümölcsökkel – tálaljuk.
Elkészítési idő:Az elesztot felfuttatjuk keves langyos tejjel es cukorral Utana osszedolgozzuk a tobbi hozzavaloval: liszt,zsir,margarin,tojas,tejfol,tej,cukor,sutopor Addig gyurjuk ameddig az e...
Elkészítési idő: 90 perc