25 dkg zöldborsó ( fagyasztott )
20 dkg sárgarépa ( tisztítva mérve )
35 dkg krumpli ( tisztítva mérve )
10 dkg alma ( hámozva mérve )
citromlé, só, bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl- kicsit lehet több
2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
2 dkg zselatin
5 tojás
A díszítéshez
1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
őzgerinc forma, folpack
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.
A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.
A kukorica levét leöntjük. A majonézt kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd az egészet összekeverjük a kukoricával.
Elkészítési idő: 5perc Nehézség: Könnyűa zsirpapiros tepsit üresen be kell tenni 5 percre a sütőbe -ha elég forró kivenni és beleöntjük az összekevert hozzávalókat -15 -20 perc alatt megsütjük a lepényt -kivesszük...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és lesózzuk, 10 percen át pihentetjük, majd kinyomkodju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű