Családireceptkönyv.hu

Majonézes saláta tojással formában dermesztve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg zöldborsó ( fagyasztott )
20 dkg sárgarépa ( tisztítva mérve )
35 dkg krumpli ( tisztítva mérve )
10 dkg alma ( hámozva mérve )
citromlé, só, bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl- kicsit lehet több
2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
2 dkg zselatin
5 tojás
A díszítéshez
1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
őzgerinc forma, folpack

Elkészítés:


A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!

A mártást összekeverjük a zöldségekkel.

2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.

Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.

Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.

A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

Majonézes saláta tojással formában dermesztve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Sonkás karfiolsaláta
Sonkás karfiolsaláta

A karfiolt rózsáira szedjük. Egy edénybe vizet engedünk, megsózzuk, beleöntjük a citromlevet és ebbe tesszük bele a karfiolrózsákat. A karfiolt forrástó számított 10 percig főzzük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög saláta citromos-oregánós csirkemellel
Görög saláta citromos-oregánós csirkemellel

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és papírtörlőn szárazra töröljük, hogy a pác alaposan át tudja járni. A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, mehet bele a jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tonhalsaláta
Tonhalsaláta

Kevés vízzel öntetet keverünk az olajból, az ecetből, a kristálycukorból, a sóból, a borsból és az apró hagymakockából. A pontos arányokat ízlés szerint állítjuk be. Nálam így néz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk