50 g vaj
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 ml 1,5%-os tej
200 g ömlesztett sajt
4 evőkanál majonéz
3 csipet adalékmentes só
2 csipet fehérbors (őrölt)
2 evőkanál metélőhagyma (snidling)
9 szelet gépsonka
A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Habverő segítségével folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
Hozzáadjuk a forró tejet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig keverjük, amíg sűrű basamel mártást nem kapunk, ami elválik az edény falától.
A kihűlt basamel mártáshoz adjuk az ömlesztett sajtot, a majonézt, és a snidlinget, majd alaposan összekeverjük.
A krémet egy habzsákba, vagy zacskóba kanalazzuk.
A sonkaszeletekre adagoljuk. Én nagyobb sonkát választottam, 20 x 12 cm-es szeletek voltak.
Óvatosan feltekerjük, végül a két végén is díszítjük a krémmel.
És már tálalhatjuk is a sajtkrémes sonkatekercset. :)
Az összes alapanyagot elektromos aprítóba tesszük és finomra vágjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKrumplit megfőzni pucolás nélkül. Megpucolni. Hagymát darabolni. Többit turmixolni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós, olajos vízben "fogkemény"-re főzzük. A tojásokat és a borsót is megfőzzük, a kukoricát leszűrjük, leöblítjük. A paprikákat kis kockákra vágjuk, a f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz