3-4 tarlórépa
1/2 jégcsap retek
3 db sárgarépa
pár levél kínai kel
1 kicsi cékla
1 db narancs
3 ek. magos mustár
2 ek. méz
0,5 dl olíva olaj
1 ek. balzsam vagy vörösbor ecet
1kk. só
2 ek. tökmag
A zöldségeket félbe vágom és vékonyan felszeletelem, egy nagy tálba szórom. Narancsot cikkekre szedem és szeletelem. Kis befőttes üvegbe mérem az olajat, mustárt, sót, mézet, balzsamecetet, lezárom, jól összerázom. Röviddel tálalás előtt öntöm a salira az öntetet, megszórom aprított tökmaggal.
Ezek a zöldségek nagyobbra kockázva, plussz két fej lilahagyma hozzáadva szintén nagyobb kockákra, az öntettel leöntve, magas hőfokon megsütve szuper köret vagy rizzsel főétel is lehet!
1. A zöldségeket a krumplin kívül a hússal főni tesszük, hozzáteszünk egy evőkanál sót, és addig főzzük míg a hús és a zöldségek is jó puhák. 2. A krumplit héjában megfőzzük, f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA prágai sonkát vékony, 2 centinél nem hosszabb csíkokra metéljük. A megtisztított zellert megmossuk, kockákra vágjuk. A retket tisztítás után a lecsöpögtetett sós uborkával együtt...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát és a répát megtisztítjuk, majd sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült apróra vagdossuk és a zöldbabbal együtt tálba tesszük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és hozzákeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle hagymát a felhevített olajon megpároljuk. Belekeverjük a paradicsomlevet, és az átmosott, lecsepegtetett babot. Sózzuk, hozzáadjuk az édesítőszert. Petrezselyemmel megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű