3-4 tarlórépa
1/2 jégcsap retek
3 db sárgarépa
pár levél kínai kel
1 kicsi cékla
1 db narancs
3 ek. magos mustár
2 ek. méz
0,5 dl olíva olaj
1 ek. balzsam vagy vörösbor ecet
1kk. só
2 ek. tökmag
A zöldségeket félbe vágom és vékonyan felszeletelem, egy nagy tálba szórom. Narancsot cikkekre szedem és szeletelem. Kis befőttes üvegbe mérem az olajat, mustárt, sót, mézet, balzsamecetet, lezárom, jól összerázom. Röviddel tálalás előtt öntöm a salira az öntetet, megszórom aprított tökmaggal.
Ezek a zöldségek nagyobbra kockázva, plussz két fej lilahagyma hozzáadva szintén nagyobb kockákra, az öntettel leöntve, magas hőfokon megsütve szuper köret vagy rizzsel főétel is lehet!
A szalonnákat kb. 10-12 cm-es, a májakat pedig diónyi darabokra vágjuk. A májakat és enyhén megsózzuk, megborsozzuk őket és betekerjük a baconbe, majd hármasával feltűzdeljük a roz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat tegyük vízbe, miután felforrt, zárjuk el és 10 percig hagyjuk benne. Pucoljuk meg, felezzük el és szedjük ki a sárgáját. Süssük meg a bacont, majd adjuk a tojássárgáj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csicseriborsót hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük. Egy edénybe tesszük. A hagymát kockákra, a paradicsomokat négybe, a zellerszárakat kockákra vágjuk. A mentát apróra vágjuk. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelt vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát meghántjuk, mossuk, durvára reszeljük. Az almát durvára reszeljük. Az egészet egy edénybe tesszük. Az öntethez a joghurtot elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű