menu

Családireceptkönyv.hu

Téli saláta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 5-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 tarlórépa
1/2 jégcsap retek
3 db sárgarépa
pár levél kínai kel
1 kicsi cékla
1 db narancs
3 ek. magos mustár
2 ek. méz
0,5 dl olíva olaj
1 ek. balzsam vagy vörösbor ecet
1kk. só
2 ek. tökmag



Elkészítés:


A zöldségeket félbe vágom és vékonyan felszeletelem, egy nagy tálba szórom. Narancsot cikkekre szedem és szeletelem. Kis befőttes üvegbe mérem az olajat, mustárt, sót, mézet, balzsamecetet, lezárom, jól összerázom. Röviddel tálalás előtt öntöm a salira az öntetet, megszórom aprított tökmaggal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezek a zöldségek nagyobbra kockázva, plussz két fej lilahagyma hozzáadva szintén nagyobb kockákra, az öntettel leöntve, magas hőfokon megsütve szuper köret vagy rizzsel főétel is lehet!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tavaszi saláta medvehagymadresszinggel
Tavaszi saláta medvehagymadresszinggel

Bontsuk a jégsalátát leveleire, mossuk meg, majd tépjük falatnyi darabokra. Tegyük tálba a vegyes levelekkel együtt. A retket is tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel, majd adjuk a s...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsírban máj.
Zsírban máj.

A szálára vágott hagymát üvegesre pirítom a zsíron, majd hozzáadom a májat. Ügyelve arra, hogy ne süssem túl, addig pirítom a májat, míg az összes folyadékot elveszti. Mikor majdne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Kritharaki-Salat mit Hackfleisch
Kritharaki-Salat mit Hackfleisch

Das Hackfleisch mit Salz, Pfeffer, Tomatenmark, Ketchup, Oregano und einer halben klein gehackten Zwiebel vermengen. Die Hackfleischmasse dann in einer großen Pfanne mit etwas Oliv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sváb krumplisaláta
Sváb krumplisaláta

Főzd meg a krumplikat héjastól, kb. 30 perc alatt. Salátának való, nem szétfövő burgonyát használj! Húzd le a héjukat amíg melegek, és hagyd őket kihűlni. A forró, héjában főtt kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk