15 dkg Trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
4 db csemege uborka
3 db alma
1 dob. kukorica
1 db közepes vöröshagyma
1 dob. tejföl
½ tub. majonéz
teáskanál citromlé
cukor, bors, mustár
A szilárd hozzávalókat borsó nagyságú kockákra vágjuk, a majonézt, tejfölt, borsot, mustárt, cukrot kikeverjük, majd belekeverjük az apróra vágott sajtokat, stb. Tetszés szerint még hozzáadhatunk hónaposretket, mirelite zöldségeket, stb.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elmorzsolt oreganot keverd el az olajjal és a citromlével, s hagyd egy-két órát érni. Majd a paradicsomot vágd cikkekre, a pórét és a paprikát félkarikákra, az uborkát és a sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jégsalátát kisebb darabokra tépkedtem, a répát zöldséghámozóval vékonyka csíkokra vágtam,és hozzáadtam a rukkolát. A diót száraz serpenyőben kissé megpirítottam, így sokkal finom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsliket megfőzzük , meghántjuk és karikákra vágjuk . Egy fej sárgahagymát megpucolunk kettévágjuk ,majd szeletekre és forró lobogó vízbe dobjuk 2 percre ,majd leszűrjük és fél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű