1/2 kg vecsési savanyúkáposzta
1 csomó hónaposretek
1 csomó újhagyma
1/2 dl olivaolaj
2dl tejföl
1/2 kg vecsési káposztát kimosunk, falapkán felvagdaljuk, és egy csomó megmosott, karikára vágott hónapos retket és egy csomó fiatal hagymát szeletelünk bele (tegyük bele a megmosott hagymaszárakat is). Megsózzuk, 1/2 dl olajjal meglocsoljuk, és végül 2 dl tejfölt öntünk a tetejére. Nálunk a salátát cukorral szeretik, tehát a magyar háziasszonyoknak mindenkor javasoljuk a cukorral való ízesítést. Ugyanezt a salátát elkészíthetjük majonézzel, illetve tartármártással is. Kitűnő. Két tojássárgájából és 1 dl olajból keverjük ki a majonézt, majd 1.5 dl tejföllel, mustárral, cukorral összevegyítve készítsünk tartármártást belőle.
Sós, kicsit szódabikarbónás vízben főzd puhára a mungóbabot. Közben vágd a hagymát igazán apróra, a többi zöldséget pedig tetszőleges nagyságúra. Öntet: keverd össze az olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEine Marinade aus Mayonnaise, Zuckerwürfel, Barbecue-Sauce, Paprika edelsüß und dem aufgefangenen Öl der Dose rühren. Die anderen Zutaten gut mit der Marinade mischen, mit Salz und...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLencsét beáztatni. Feltenni a babérlevéllel főni annyi vízbe, amennyi ellepi. Almát, krumplit egyfoma darabokra vágni, uborkákat felkarikázni. Félfővésnél a lencséhez tenni. Só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A jégsalátát és a paradicsomot kockákra vágjuk, az uborkát félszeletekre, a lila hagymát pedig kisebb kockákra vágjuk. Ezeket jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű