1/2 kg vecsési savanyúkáposzta
1 csomó hónaposretek
1 csomó újhagyma
1/2 dl olivaolaj
2dl tejföl
1/2 kg vecsési káposztát kimosunk, falapkán felvagdaljuk, és egy csomó megmosott, karikára vágott hónapos retket és egy csomó fiatal hagymát szeletelünk bele (tegyük bele a megmosott hagymaszárakat is). Megsózzuk, 1/2 dl olajjal meglocsoljuk, és végül 2 dl tejfölt öntünk a tetejére. Nálunk a salátát cukorral szeretik, tehát a magyar háziasszonyoknak mindenkor javasoljuk a cukorral való ízesítést. Ugyanezt a salátát elkészíthetjük majonézzel, illetve tartármártással is. Kitűnő. Két tojássárgájából és 1 dl olajból keverjük ki a majonézt, majd 1.5 dl tejföllel, mustárral, cukorral összevegyítve készítsünk tartármártást belőle.
A káposztát és a répát egy tálba tesszük, hozzákeverjük a hagymát is. A többi hozzávalót egy kis edénybe öntjük és jól összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és jól összedolgoz...
Elkészítési idő:Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk egy órát, majd le szűrjük. Finomra vágjuk a zöld fűszereket, belekeverjük a joghurtba, és ha nem elég savanyú, borece...
Elkészítési idő: 2 ÓRAA tojásokat megfőzzük. A medvehagymát apróra vágjuk. A vajból, tejből, lisztből sűrű besamelt főzünk. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és szitán vagy szűrőn áttörjük....
Elkészítési idő: