1/2 kg vecsési savanyúkáposzta
1 csomó hónaposretek
1 csomó újhagyma
1/2 dl olivaolaj
2dl tejföl
1/2 kg vecsési káposztát kimosunk, falapkán felvagdaljuk, és egy csomó megmosott, karikára vágott hónapos retket és egy csomó fiatal hagymát szeletelünk bele (tegyük bele a megmosott hagymaszárakat is). Megsózzuk, 1/2 dl olajjal meglocsoljuk, és végül 2 dl tejfölt öntünk a tetejére. Nálunk a salátát cukorral szeretik, tehát a magyar háziasszonyoknak mindenkor javasoljuk a cukorral való ízesítést. Ugyanezt a salátát elkészíthetjük majonézzel, illetve tartármártással is. Kitűnő. Két tojássárgájából és 1 dl olajból keverjük ki a majonézt, majd 1.5 dl tejföllel, mustárral, cukorral összevegyítve készítsünk tartármártást belőle.
Reszeljük le a káposztát, a répát, sózzuk meg és keverjük össze. 15 perc után nyomjuk ki a levet belőle, majd keverjük össze a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázzuk,szeleteljük a hozzávalókat. Összekeverjük az öntettel. 2 óra hűtés
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA káposztát, sárgarépát mandolinnal (apró lyukú) le reszeljük, a hagymát apró kockára vágjuk. Ezt le sózzuk és hagyjuk kicsit állni míg az öntetet összekeverjük. Az öntethez a hozz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű