20 deka lencse
20 deka répa-zöldség kocka
1 közepes fej lila hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 kis csokor metélőhagyma
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
1 nagyobb citrom leve
1 evőkanál méz
1 deci olívaolaj
só
A lencsét sós vízben megfőzzük. Én most a lencselevesből vettem ki 20 dekányi főtt lencsét. A zöldség-répa kockákat szintén meg kell főzni. Én most a befőzőautomatával eltett zöldség-répát használtam.
A kockára vágott lila hagymát 1 evőkanál olívaolajon dinszteltem 3 percig, majd hozzátettem a szétnyomott fokhagymagerezdeket és együtt még két percig dinszteltem őket.
A főtt lencsét és zöldségeket már kihűlt állapotban összekeverjük, hozzáadjuk a kihűlt hagymákat is.
Az öntethez a frissen facsart citrom levét a mézzel és az olívaolajjal jól kikeverjük és ráöntjük a zöldséges lencsére. Beleszórjuk a fehér borsot is, megsózzuk és megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük. Utoljára belekeverjük az apróra összevágott petrezselyemzöldet és snidlinget is, majd tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük. Hideg sültek, halak mellé szoktam adni, Szilveszterkor virslihez.
Hámozzuk meg a sárgarépát és a céklát, majd egy reszelőn reszeljük le. A kapott zöldségkeverékbe reszeljük bele a fokhagymát. Turmixgéppel aprítsuk meg a diót, adjuk hozzá a dará...
Elkészítési idő: 30 percA tofut a fölösleges viztől leitatom, majd kockára szeletelem. Beleteszem egy lezárható dobozba, rálocsolom a szójaszószt, rászórom a szezámmagot, ráteszem a dobozra a tetejét és...
Elkészítési idő: 30 percSós vízben héjastul, cikkekre vágva megfőzzük a burgonyát. A tejfölös öntet esetén a lilahagymát felkarikázzuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, A mézes öntet esetén egyszerűe...
Elkészítési idő: