menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztasaláta


Írta:

Adag: 10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 kg fehér káposzta,
1 evőkanál só,
4 evőkanál cukor,
4 kanál ecet, (15%)
1 kávéskanál kömény,
1 kávéskanál őrölt bors,
4 evőkanál étolaj,
1 citrom leve.

Elkészítés:


A káposztát legyaluljuk, hozzáadunk 1 evőkanál sót és 2-3 óra hosszat állni hagyjuk. Kicsavarjuk alaposan, és amennyi lé kijött, annyi vízhez teszünk 3 evőkanál cukrot, 3 kanál ecetet, 1 kávéskanál köményt és őrölt borsot, 3 evőkanál étolajat és ráfacsarjuk a citrom levét. Jól átforgatjuk a káposztával.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Céklasaláta
Céklasaláta

A céklát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ez a céklától függően eltarthat 1 órát is. Akkor jó, ha egy hústűt viszonylag könnyen bele tudunk szúrni. Amíg hűl, elkészítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró hidegtál
Vendégváró hidegtál

A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük. A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat kettévágjuk, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Joghurtos padlizsánsaláta (Sóbors)
Joghurtos padlizsánsaláta (Sóbors)

2 darab padlizsán2 evőkanál olívaolaj4 deciliter görög joghurt2 gerezd fokhagyma1 darab citrom leve1 teáskanál koriandersó és bors ízlés szerint

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kálmán
 Aioli -fokhagymás mártás
Aioli -fokhagymás mártás

Présen átnyomunk 2 gerezd fokhagymát, 2 tojássárgáját enyhén megsózunk, és robotgép habverőjével krémesre keverjük. 2 dl olajat először cseppenként, majd nagyobb adagokban a mártás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk