6 darab kisebb tortilla
2 ek. olvasztott vaj
450 g garnélarák
fél tk. só
fél tk. bors
1 tk. római kömény
1 tk. paprika
fél tk. chili por
1/4 tk. cayenne bors
2 gerezd fokhagyma
1 ek. limelé
Az avokádós salsához:
2 avokádó
1 paradicsom
1 lila hagyma
1/4 csésze jalapeno paprika
1/4 csésze koriander
fél tk. só
fél tk. bors
A tortilla lapok mindkét oldalát kend meg vajjal.
Helyezd őket egymásra és vágd fel őket negyedekbe.
A negyedekkel bélelj ki egy muffinformát, majd tedd 190 fokos sütőbe 10 percre.
A rákokat tedd egy tálba és add hozzá az összes fűszert. Keverd össze alaposan.
Ezután hevíts egy kis olajat egy serpenyőben és süsd ki a rákocskákat. Mindkét oldalukat körülbelül 8-8 percig hagyd sülni.
Készítsd el a salsát: kockázd apróra az avokádót, a paradicsomot, a hagymát és a paprikát, valamint. a koriandert is aprítsd fel.
Ezután alaposan keverd össze őket, majd sózd, borsozd.
A ropogósra sült kosára aljába tégy egy evőkanálnyit a salsából, helyezz rá egy garnélát, majd díszítsd egy kis tejföllel!
A sajtszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük szorosan egymás mellé. Megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, és 2 percre meleg sütőbe tesszük, hogy a reszelt sajt bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk és olajjal kikent tepsibe téve megsózzuk; majd mindkét oldalukat megsütjük (150 fokon kb.10-10 perc alatt). A fokhagymát meghámozzuk és fel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát legyaluljuk. Megsózzuk. A paprikát és hagymát is hozzászeleteljük. Elkészítjük az ecetes levet. Kb. 3-4 dl lé szükséges ennyi uborkához. Ízlés szerinti cukrot, sót és e...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát meghámozzuk, karikára vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. A fokhagymát összetörve a tejfölhöz adjuk, a borecettel habosra kavarjuk. Az uborkát kinyomkod...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű