1 kg krumpli.20 dkg juhtúró,2 fej hagyma,5 dl tejföl,4 db paradicsom,15 dkg sajt,só,bors,1 kanál vaj,
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan bekenjük vajjal, és ráreszeljük a burgonya felét. Ezt a réteget megsózzuk és ráterítjük a habosra kikevert juhtúrót (nem szabad előtte a hűtőben tartani). Erre helyezzük a paradicsomot és a hagymát, majd megint burgonya következik. Újra megsózzuk. Végül ráöntjük a tejfölös masszát, és forró sütőben, kb. fél órán át sütjük. Fejes salátával tálaljuk.
A paprikákat kettévágom, kiszedem a magházát, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, kevés olajat öntök rá és a sütő legmagasabb fokozatán a tűzhely aljában megsütöm, nekem sima gáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmostam,és egy hétköznapi zöldséghámozóval vékony szeletekre szeltem,állni hagytam,hogy a nedvesség elkárhozzon belőle :-) Eközben a hagymából,húsból,aprított paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámoztam, felkockáztam majd enyhén sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főztem. Leszűrtem, egy tálba tettem....villával összetörtem. Hozzáadtam a kukoricalisztet, a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat megpucoljuk, megmossuk és nagyon vékony kb.: 1 mm-es szeletekre vágjuk. A felaprított hagymát egy edénybe helyezzük (lehetőség szerint ami jól zárható, hogy így elkerü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes