A tésztához:
30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 50 ml olaj, 120 ml víz,
Töltelék:
2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál sonka apróra vágva, 1 evőkanál kockázott bacon amit kicsit lepirítottam, 1 paprika nagyon apróra vágva, pár szelet póréhagyma szintén picire vágva, 2 gerezd fokhagyma, csipet só
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
El Salvador nemzeti étele, olyasmi mint a quesadillas. ( töltött tortilla) Csak itt nem 2 lap van összesütve a töltelékkel hanem bele kerül a töltelék. Nagyon finom is kiadód étel. Gyorsan készen van vacsorára, uzsonnára tökéletes. Ha nem vagyunk túl szétesve reggel akkor akár reggelire is nagyon ütős. A töltelék szabadon variálható, a szokásos ki mit talál a hűtőben. Nyugodtan variáljuk. 6 db lesz ebből a mennyiségből.
1. A zöldségeket pucoljuk meg és kockázzuk fel. 2. Tegyük a felkockázott zöldségeket egy lábasnyi sós vízbe, majd főzzük őket puhára. 3. Amikor kész, szűrőkanállal szedjük ki a...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet és 2 percig kis lángon folyamatosan keverjük. A tejet fokozatosan csurgatjuk hozzá, köz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk és egy jó nagy serpenyőben (vagy akár wokban) lepirítjuk, de nem kell teljesen ropogósnak lennie. A spagettit beledobjuk egy fazék lobogó forró, sós vízbe...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben kifőzzük. A padlizsánt meghámozzuk, és kb. 2 cm-es kis kockákra vágjuk, megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a fokhagymát,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz