25 dkg liszt
4 nagy fej hagyma
1 teáskanál só
1 tojás
1 csésze tej
olaj
A nagymát pucold meg, és vágd fel fél-egycentis karikákra. Egy kis tálban keverd össze a lisztet és a sót. Üsd hozzá a tojást, öntsd hozzá a tejet, és dolgozd a masszát csomómentesre. Rakd egy tányérra a zsemlemorzsát, majd jöhet a panírozás.
A hagymakarikákat mártsd meg jól a tojásos-lisztes keverékben, utána pedig forgasd a zsemlemorzsába. Ha elsőre nem fedi be elég jól a panír, ismételd meg még egyszer ezt a műveletet. Bő, forró olajban süsd a hagymákat körülbelül három-négy perc alatt aranybarnára. Arra vigyázz, hogy ne legyen együtt túl sok karika a serpenyőben. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Mindent összekeverünk és kész! Merő kiváncsiságból belemártottam egy lakmusz papírt: a pH-ja is megfelelő
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Végy egy húsvéti kertben ücsörgésre éhes családot. 2. Ültesd be őket a Puntóba 3. Irány Balassagyarmat 4. Elő a kerti felszereléssel 5. Pakold ki a Puntóban szállított fens...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDas Gemüse sehr fein schneiden oder raspeln, den Käse ebenfalls raspeln. Die Eier, Haferflocken und Mehl unterrühren und kräftig würzen. Mit dem Esslöffel kleine Küchlein in die h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhogy a diókrémnél, úgy itt is azt ajánlom, hogy száraz serpenyőben pirítsd meg egy kicsit a magokat. Nagyon kell vigyázni, mert a tökmag hamar megéghet. Állandóan mozgasd a serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű