25 dkg liszt
4 nagy fej hagyma
1 teáskanál só
1 tojás
1 csésze tej
olaj
A nagymát pucold meg, és vágd fel fél-egycentis karikákra. Egy kis tálban keverd össze a lisztet és a sót. Üsd hozzá a tojást, öntsd hozzá a tejet, és dolgozd a masszát csomómentesre. Rakd egy tányérra a zsemlemorzsát, majd jöhet a panírozás.
A hagymakarikákat mártsd meg jól a tojásos-lisztes keverékben, utána pedig forgasd a zsemlemorzsába. Ha elsőre nem fedi be elég jól a panír, ismételd meg még egyszer ezt a műveletet. Bő, forró olajban süsd a hagymákat körülbelül három-négy perc alatt aranybarnára. Arra vigyázz, hogy ne legyen együtt túl sok karika a serpenyőben. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
1 Csoki krém 25dkg cukrot 1dl vizet és 3 kanál kakaót, 2 evőkanál citromlével összeforralunk. Mikor főni kezd levesszük a tűzről és hozzá mxelünk 1 tábla csokoládét és 2 egész to...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűFőzd a tojásokat lobogó, forró vízben kb. 5 percig, majd hűtsd ki, és pucold meg őket. Tedd aprító- vagy turmixgépbe a főtt tojásokat és a többi hozzávalót, azután turmixold kréme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6-8 sült almát szitán áttörünk és elkeverünk ugyanannyi súlyú porcukorral, valamint 2 tojásfehérjével és 1 citrom levével. Habverővel félóráig verjük, majd tálra tesszük és tálalás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű