A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
20 g élesztő (friss)
300 ml víz - langyos
1 csapott teáskanál kristálycukor
2 csapott teáskanál só
20 ml étolaj
A kisütéshez
étolaj
A vízbe tesszük a cukrot, és az élesztőt elkeverjük, liszthez adjuk a sót, az élesztős vizet a liszt közepére öntjük, majd jól összedolgozzuk. Lágy kissé ragacsos tésztát gyúrjunk. Előfordulhat, hogy a víz nem elég, és kell hozzá 50-100 ml, még de ez lisztenként változhat, a lényeg hogy kissé ragacsos lágy tésztát kapjunk.
Tiszta konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük, majd 20 perc elteltével az olajat rá öntjük, elkenjük, rajta majd még 20 percig hagyjuk kelni.Ha ez megvan, gombócokat formázunk belőle, nekem 6 db lett ebből az adagból. (Ne tévesszen meg senkit a kép, én dupla adagot készítettem sokan vagyunk.) Olajozott tálcára tesszük, majd beolajozzuk a tetejüket is, és hagyjuk pihenni 10 percig.
Addig egy serpenyőben az olajat feltesszük a tűzre melegedni. Fontos hogy bő forró (de tényleg forró) olajba süssük ki őket. A lángosokat kissé kinyújtjuk, rátesszük a tölteléket, jelen esetben a virslit, és összehajtjuk, széleit összenyomjuk.
Forró olajba tesszük, ahol az egyik majd megfordítva a másik felét is megsütjük.
Tálca fölé helyezett rácsra szedjük a kisült töltött lángosokat lecsöpögni.
Ezzel el is készült az isteni töltött lángos! ;)
Hagyományos palacsinta ízű palacsinta : Autoimmun betegeknek is !! Ez a palacsinta jobban hasonlít a hagyományos palacsinta ízhez ,annyi változtatás van az előzőhöz, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűezeket felszeletelni jó vékonyra... mind mehet az aszalóba... nagyon kopogósra ki kell szárítani.....ha minden kiszáradt akkor porrá kell őrölni... teszek hozzá 2-3 evőkanál sót am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt krumplit jó alaposan összenyomjuk, majd sózzuk, fokhagymával ízesítjük, belerakjuk a tojás sárgáját és az olíva olajjal alaposan kikeverjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat kézi mixer dagasztó karjával alaposan elkeverjük, az olajat utoljára t...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: Könnyű