A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
20 g élesztő (friss)
300 ml víz - langyos
1 csapott teáskanál kristálycukor
2 csapott teáskanál só
20 ml étolaj
A kisütéshez
étolaj
A vízbe tesszük a cukrot, és az élesztőt elkeverjük, liszthez adjuk a sót, az élesztős vizet a liszt közepére öntjük, majd jól összedolgozzuk. Lágy kissé ragacsos tésztát gyúrjunk. Előfordulhat, hogy a víz nem elég, és kell hozzá 50-100 ml, még de ez lisztenként változhat, a lényeg hogy kissé ragacsos lágy tésztát kapjunk.
Tiszta konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük, majd 20 perc elteltével az olajat rá öntjük, elkenjük, rajta majd még 20 percig hagyjuk kelni.Ha ez megvan, gombócokat formázunk belőle, nekem 6 db lett ebből az adagból. (Ne tévesszen meg senkit a kép, én dupla adagot készítettem sokan vagyunk.) Olajozott tálcára tesszük, majd beolajozzuk a tetejüket is, és hagyjuk pihenni 10 percig.
Addig egy serpenyőben az olajat feltesszük a tűzre melegedni. Fontos hogy bő forró (de tényleg forró) olajba süssük ki őket. A lángosokat kissé kinyújtjuk, rátesszük a tölteléket, jelen esetben a virslit, és összehajtjuk, széleit összenyomjuk.
Forró olajba tesszük, ahol az egyik majd megfordítva a másik felét is megsütjük.
Tálca fölé helyezett rácsra szedjük a kisült töltött lángosokat lecsöpögni.
Ezzel el is készült az isteni töltött lángos! ;)
A szirupot készítjük el. Tegyük a cukrot és a vizet egy lábasba és tegyük fel főni, amikor felfőtt, alacsony lángon még főzzük 35 percig, közben kavargassuk. Végezzük el a golyó te...
Elkészítési idő:Elkészítése: A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a kókusztejet, majd az összes száraz hozzávalót, jól elkeverjük, végül mehet bele a reszelt alma is. A sütőt előmelegítjük kb. 180 f...
Elkészítési idő: