menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött Lángos


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
20 g élesztő (friss)
300 ml víz - langyos
1 csapott teáskanál kristálycukor
2 csapott teáskanál só
20 ml étolaj
A kisütéshez
étolaj

Elkészítés:


A vízbe tesszük a cukrot, és az élesztőt elkeverjük, liszthez adjuk a sót, az élesztős vizet a liszt közepére öntjük, majd jól összedolgozzuk. Lágy kissé ragacsos tésztát gyúrjunk. Előfordulhat, hogy a víz nem elég, és kell hozzá 50-100 ml, még de ez lisztenként változhat, a lényeg hogy kissé ragacsos lágy tésztát kapjunk.

Tiszta konyharuhával letakarva 20 percig pihentetjük, majd 20 perc elteltével az olajat rá öntjük, elkenjük, rajta majd még 20 percig hagyjuk kelni.Ha ez megvan, gombócokat formázunk belőle, nekem 6 db lett ebből az adagból. (Ne tévesszen meg senkit a kép, én dupla adagot készítettem sokan vagyunk.) Olajozott tálcára tesszük, majd beolajozzuk a tetejüket is, és hagyjuk pihenni 10 percig.

Addig egy serpenyőben az olajat feltesszük a tűzre melegedni. Fontos hogy bő forró (de tényleg forró) olajba süssük ki őket. A lángosokat kissé kinyújtjuk, rátesszük a tölteléket, jelen esetben a virslit, és összehajtjuk, széleit összenyomjuk.
Forró olajba tesszük, ahol az egyik majd megfordítva a másik felét is megsütjük.




Tálca fölé helyezett rácsra szedjük a kisült töltött lángosokat lecsöpögni.

Ezzel el is készült az isteni töltött lángos! ;)

Töltött Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Palacsinta
Palacsinta

Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis-gombás fasírt
Cukkinis-gombás fasírt

A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet. A gombát is lereszeljük a reszelő durvább fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BACONBE CSAVART CSIRKEMÁJ
BACONBE CSAVART CSIRKEMÁJ

Tisztítsd meg a csirkemájat. Vágd le róla a szívet ha azzal együtt van, az inas-eres részeket, és vágd ketté olyan darabokra, amik természetesen adják magukat a csirkemájból. Te...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós csirkemáj
Lecsós csirkemáj

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágju...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk