2,5 dl hideg kávé
2 evőkanál whisky szirup (a whisky szirup hozzávalóit és elkészítési módját alább találjátok)
1 evőkanál whisky tört jég
kókusztejszín hab (a kókusztejszín hab hozzávalóit és elkészítési módját alább találjátok)
őrölt fahéj
Hozzávalók a whisky sziruphoz:
1 csésze barnacukor (1 csésze=20 dkg)
1 teáskanál vanília kivonat
fél csésze whisky (1 csésze=2,5 dl)
negyed csésze víz
Hozzávalók a kókusztejszín habhoz:
2 evőkanál porcukor
1 konzerv kókusztej
A szirup hozzávalóit – a vanília kivonatot kivéve – tegyük egy kisebb lábosba és melegítsük fel. Akkor jó, ha a cukor már teljesen elolvadt és apró buborékok kezdenek látszódni benne. Innentől kezdve 1-2 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Végül keverjük hozzá a vanília kivonatot is.
A lehűtött konzerv kókusztejet vegyük ki a hűtőből, a húsos részét tegyük egy tálba és gépi habverővel verjünk belőle habot. Adjuk hozzá a cukrot, aztán tegyük hűtőbe addig, míg a kávé elkészül.
Egy poharat töltsünk meg jéggel. Öntsük rá a kávét, a whisky szirupot, és alaposan keverjük össze. A tetejére adagoljuk rá a kókuszhabot, végül pedig szórjuk meg az egészet fahéjjal.
1. Egy csőpohárba beletesszük a kávét és a cukrot. 2. Egy kevés vizet engedünk rá. (Nagyjából annyit, hogy ellepje a cukros-kávés keveréket.) 3. Tejhabosítóval kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy méretű befőttes üvegnek rakjuk az aljára a felsorolt fűszereket, hozzávalokat.a zöld diókat mossuk meg, töröljük el, és-a burokkal együtt- vágjuk négyfelé.tegyük a fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 2 kg gyümölcsöt megmosunk, lecsepegtetjük. 2. Az epret leszemezzük, összeturmixoljuk, ráhintünk 1 dkg citromsót,1 dkg szalicilt, összekavarjuk. 3. Rátöltünk 3 l hideg vi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTrutymákolás után be kell vágni a hűtőbe egy fél órára, hogy megdermedjen, aztán mehet rá/bele mindenféle, ami szem-szájnak ingere. Jelen esetben áfonya, goji és még kakaóbab. Az a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű