2,5 dl hideg kávé
2 evőkanál whisky szirup (a whisky szirup hozzávalóit és elkészítési módját alább találjátok)
1 evőkanál whisky tört jég
kókusztejszín hab (a kókusztejszín hab hozzávalóit és elkészítési módját alább találjátok)
őrölt fahéj
Hozzávalók a whisky sziruphoz:
1 csésze barnacukor (1 csésze=20 dkg)
1 teáskanál vanília kivonat
fél csésze whisky (1 csésze=2,5 dl)
negyed csésze víz
Hozzávalók a kókusztejszín habhoz:
2 evőkanál porcukor
1 konzerv kókusztej
A szirup hozzávalóit – a vanília kivonatot kivéve – tegyük egy kisebb lábosba és melegítsük fel. Akkor jó, ha a cukor már teljesen elolvadt és apró buborékok kezdenek látszódni benne. Innentől kezdve 1-2 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Végül keverjük hozzá a vanília kivonatot is.
A lehűtött konzerv kókusztejet vegyük ki a hűtőből, a húsos részét tegyük egy tálba és gépi habverővel verjünk belőle habot. Adjuk hozzá a cukrot, aztán tegyük hűtőbe addig, míg a kávé elkészül.
Egy poharat töltsünk meg jéggel. Öntsük rá a kávét, a whisky szirupot, és alaposan keverjük össze. A tetejére adagoljuk rá a kókuszhabot, végül pedig szórjuk meg az egészet fahéjjal.
A krémlikőrőll és cukorból szörpöt főzzünk. Ehhez hozzátöltjük az eszenciát, végül a szeszt.A literből esetleg hiányzó folyadékot forralt, lehűlt vízzel pótoljuk. A likőrt jól össz...
Elkészítési idő: 45 pec Nehézség: KönnyűAz almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. az üveget töltsük fel vizzel vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott citromot. Takarjuk le vékony anyaggal, majd 2 napig hagyjuk állni hűvös helyen. Közben néhányszor keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMinent összeturmixolni.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű