4 szem eper
2 dl szénsavas ásványvíz
1/2 dl cukorszirup
0,3 dl fehér rum
1/2 lime leve
4-5 szál menta
jégkocka vagy tört jég
A cukorsziruphoz
1 dl víz
10 dkg cukor
Szirupot készítünk a vízből és a cukorból: addig főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik. Felhasználás előtt lehűtjük.
Pohárba tesszük az epret, ráöntjük a cukorszirupot, és 4-5 mentalevéllel együtt összetörjük (összenyomkodjuk). Ráöntjük a rumot, a lime levét, hozzáadjuk a jégkockát, és felöntjük ásványvízzel.
Mentaággal, eperszelettel tálaljuk.
Ha fagyasztott gyümölcsökkel dolgozunk, előbb hagyjuk kiolvadni és kicsit lecsepegni a felesleges levet. Összekeverjük a joghurtot és a gyümölcsöket egy nagyobb tálban, majd botmi...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA növényeket alaposan leöblítjük, kézzel kicsit megtörjük és befőttesüveg vagy más edény aljába tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott citromot és a citromsavat. Felöntjük vízzel,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy közepes méretű fazékban feltesszük a négy bögre vizet és az öt bögre kristálycukrot, és forralni kezdjük. 2. Ha már forr egy tizenöt perce, akkor egy másik, nagyobb, maga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Shakerbe teszem a durvára összetört jeget. 2. Ráöntöm a szörpöt és a tojásfehérjét. 3. Gyorsan összerázom, hogy a tojásfehérje jól elkeveredjen. 4. Végül felöntöm te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű