4 szem eper
2 dl szénsavas ásványvíz
1/2 dl cukorszirup
0,3 dl fehér rum
1/2 lime leve
4-5 szál menta
jégkocka vagy tört jég
A cukorsziruphoz
1 dl víz
10 dkg cukor
Szirupot készítünk a vízből és a cukorból: addig főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik. Felhasználás előtt lehűtjük.
Pohárba tesszük az epret, ráöntjük a cukorszirupot, és 4-5 mentalevéllel együtt összetörjük (összenyomkodjuk). Ráöntjük a rumot, a lime levét, hozzáadjuk a jégkockát, és felöntjük ásványvízzel.
Mentaággal, eperszelettel tálaljuk.
A mézet kissé felmelegítjük, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd palackba töltjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAnnyi a különbség, hogy a vizet felforralom a cukorral. Egy 5 literes üvegbe darabolom a citromot, beletszem a citrompótlót és a megmosott mentát. felöntöm a forró cukros vízzel, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral. Felforraljuk, majd félretesszük. A tojások sár...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát nagyon apróra reszeljük. Egy liter vizet, a citrom savat és az almát összekeverjük, majd egy napig állni hagyjuk, utána alaposan leszűrjük. Felforraljuk a cukrot 4 liter...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű