200 ml zabtej
10 dkg szeder (fekete)
5 dkg áfonya
1 db szilva (japán)
1 teáskanál cukor (vagy bármilyen édesítőszer ízlés szerint)
2 csepp citromlé (ízlés szerint)
1 csipet só (nagy)
4 db menta (és citromfűlevél)
1 dl víz (szükség szerint)
A hozzávalókat egy turmixolásra alkalmas edénybe öntjük, és annyi vízzel öntjük még fel, amennyi éppen ellepi.
Váratlanul összeturmixoljuk.
Annyi vízet adjunk még hozzá, amilyen hígra/sűrűre szeretnénk.
Jól behűtve, nagy melegben jégkockákkal kínáljuk.
A hozzávalókat egy turmixolásra alkalmas edénybe öntjük, és annyi vízzel öntjük még fel, amennyi éppen ellepi. Váratlanul összeturmixoljuk. Annyi vízet adjunk még hozzá, amilyen...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet pici sóval és a kókuszreszelékkel egy éjszakára beáztatom. Másnap botmixerrel vagy turmixgépben darálom, legalább 2 percen keresztül, hogy minél homogénebb legyen. Sűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük, habverővel felverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa gyümölcsöt megtisztítás után egy nagy méretű fazékba rakom… félig legyen a fazék… felöntöm vízzel…..alaposan szétfőzöm a gyümölcsöt… mixelem… újra felfőzöm… itt lehet a sűrűsége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű