200 ml zabtej
10 dkg szeder (fekete)
5 dkg áfonya
1 db szilva (japán)
1 teáskanál cukor (vagy bármilyen édesítőszer ízlés szerint)
2 csepp citromlé (ízlés szerint)
1 csipet só (nagy)
4 db menta (és citromfűlevél)
1 dl víz (szükség szerint)
A hozzávalókat egy turmixolásra alkalmas edénybe öntjük, és annyi vízzel öntjük még fel, amennyi éppen ellepi.
Váratlanul összeturmixoljuk.
Annyi vízet adjunk még hozzá, amilyen hígra/sűrűre szeretnénk.
Jól behűtve, nagy melegben jégkockákkal kínáljuk.
Elkészítés: A bort a hozzávalókkal együtt egy üvegedényben forráspontig hevítjük (nem szabad forralni, mert az árt a bor aromájának), majd a citromot belekarikázzuk, és csészékbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb edényben 250 g cukrot karamellizálunk, majd felengedjük a vízzel és beletesszük a jól megmosott, karikára vágott gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot. 15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Adjuk hozzá fokozatosan a vörösbort, és keverjük homogén masszává. Lassú tűzon melegítsük fel, majd forraljuk össze egy kicsit. Öntsük poh...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt felmelegítem, félreteszem. A kristálycukrot karamellizálom, majd leveszem a tűzről és beleöntöm a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadatlan t...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű