6 tojás
6 kanás cukor
7 kanál liszt
6 kanál víz
A tojsokat ketté választjuk.
Egy tálban a 6 db tojássárgáját, a 6 kanál cukorral és a 6 kanál vízzel habosra keverünk
Mikor már majdnem világos krém színú, apránként (kanalanként) hozzákeverjük a liesztet.
Majd a fehérjét keményre felverjük.
Óvatosan a kemény habot hozzáadjuk a kikevert sárgájához.
Egy tepsit kizsírozunk, kilisztezzünk és beleöntjük a masszát. 360 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha a közepébe nyomunk egy villát és az tisztán jön ki( nem ragad rá a tészta), akkor kész a piskótánk.
Egy táblára konyharuhát terítünk és kiöntjük rá a tesiből a süteményt. Azonnal felcsavarjuk.
KIcsit várunk, hogy hűljön és kibontjuk a konyharuhából. Megkenjük óvatosan kitekerve ízlés szerinti lekvárral és vissza göngyölítjük
Tetejét porcukorral megszórjuk és felszeletelkük.
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd pár perc pihentetés után nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra a tésztát. Ezután tetszőleges nagyságúra szaggassuk ki. Előmelegített 180°C-os sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPréchauffer le four à 165°C. Verser la pâte à tartiner dans un saladier. Casser les oeufs un à un et mélanger soigneusement. Ajouter progressivement la farine, bien remuer. Beurr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet törjük össze morzsa állagúra. Olvasszuk meg a vajat, keverjük el a kekszmorzsával. A „tésztát” lapogassuk bele egy kapcsos tortaformába, és tegyük hűtőbe. Törjük kockára...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a porcukorral és 3 ek vízzel kikeverjük. Tovább keverjük, hozzáadjuk a diót és még 2 ek vizet, majd további 3 ek vizet. A fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes