1 kg kukoricaliszt,
2 liter tej,
15 dkg kristálycukor,
2 dkg só,
12 dkg vaj,
csipetnyi vanília.
A kukoricalisztet forró tejjel leforrázzuk. Kevés cukrot, sót, vaníliás cukrot, olvasztott vajat teszünk bele. Jól kikeverjük és papírral bélelt tepsibe öntjük. Lassan átsütjük. Adhatunk mellé lekvárt, megszórhatjuk dióval.
A lisztből, porcukorból, kakaóból, darált dióból, tojássárgából és vajból tésztát készítünk. Fóliába csomagoljuk, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a lapokat az alábbi recept szerint. Habár első látásra babrásnak tűnik a művelet, higyjétek el nekem, mégsem az. El lehet készíteni 50-60 perc alatt akár pár nappal a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a túróval, pici sóval, majd hozzáadjuk a kuszkuszt. Hagyjuk állni, hogy a kuszkusz megdagadjon. Felverjük a tojásfehérjét pici só...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: KönnyűA kekszet, a porcukrot, a kakaót, a vajat és a rumaromát tálba mérjük, majd apránként adagolva annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy összeálljon a massza. Diónyi golyókat formázunk belő...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű