Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

süti krémek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


az elkészítésnél

Elkészítés:


Cukormáz:

Ha egyedüli bevonatnak készül, akkor tojásfehérjéből csináljuk. Két tojásfehérjét és 20 dkg cukrot félórahosszat keverünk. Felvágjuk a tortát, a közepét egy réteg pikáns dzsemmel (sárgabarack, ribizli, meggy) kenjük meg, majd a tetejét és az oldalát bevonjuk a mázzal, és a tésztát néhány percre tepsibe állítva, a sütőbe rakjuk, hogy a máz ráégjen. Ragyogó, fehér mázt kapunk

Csokoládéöntet:

5 dkg csokoládét 5 dkg cukorral és egy fél pohár vízzel addig főzünk, amíg sűrű és ragadós lesz, ekkor hozzáadunk még 5 dkg puha, megmelegített csokoládét és a tűzről levéve addig keverjük, amíg a máz kihűl. A végén egy kávéskanál vajat is keverhetünk bele, így fényesebb lesz.

Kókuszkrém:

15 dkg kókuszreszeléket 2 evőkanál tejjel és 15 dkg cukorral kissé felfőzünk, majd kihűtjük, és 15 dkg vajjal habosra kavarjuk.

Mandulakrém:

15 dkg meghámozott, őrölt mandulát 2 evőkanál tejjel és 15 dkg cukorral egy forrásnyira felfőzünk, a végén egy kávéskanálnyi kakaót keverünk bele (csak, hogy megszínezze) majd kihűtjük és 15 dkg vajjal habosra keverjük.

Gesztenyekrém:

10 dkg gesztenyemassszát 2 kanál tejjel, ugyanennyi cukorral felfőzünk, majd lehűtve 15 dkg vajjal krémmé keverjük.

Tejszínes eperkrém:

1 tetőzött evőkanál friss epret, vagy ugyanennyi eperdzsemet összenyomunk, és kikeverjük 15 dkg cukorral, utána 20 dkg (2 dl) tejszínhabbal vegyítjük össze.

Eperkrém más módon:

1 tetőzött evőkanál epret összetörünk és kikeverjük 15 dkg vaníliás cukorral. Amikor sima 15 dkg vajjal addig keverjük, amíg sűrű, világos rózsaszín krém lesz belőle. Ugyanígy készítjük a málnakrémet is.

Mokkakrém:

15 dkg vajat 15 dkg cukorral habosra keverünk, majd 3 evőkanál kakaót és végül egy mokkás csésze sűrű feketekávét teszünk bele. Továbbkeverjük, amíg habos nem lesz.

Narancskrém:

Két tetőzött evőkanál narancsdzsemet, vagy 2 evőkanál megmosott, megreszelt és 5 dkg cukorban felfőzött narancshéjat 10 dkg cukorral keverünk össze, Majd 15 dkg vajjal simára és habosra keverjük. Ugyanezt elkészíthetjük 2 dl felvert tejszínnel is.

Narancsjég:

10 dkg porcukrot 2 narancs levével félórahosszat keverünk, a mázat a tortára öntjük, narancsgerezdekkel díszítjük és kifagyasztjuk.

Vaníliakrém:

Félliter tejet egy csomag vaníliás cukorral felforralunk. Közben 3 tojássárgáját 3 tetőzött evőkanál cukorral kikeverünk, amikor besűrűsödött, 2 csapott evőkanál lisztet szórunk bele és ezzel is összekeverjük. A felforrt tejet levesszük a tűzről, néhány perc várakozás után belekeverjük a tojást, és a tűzre visszarakva, folyton kevergetve besűrítjük. Mielőtt a tortára tennénk, keverjük össze 5 dkg megmosott mazsolával, a tortát pedig locsoljuk meg egy likőrös pohár rummal. Miután megkentük, díszítsük a tetejét 5 dkg tejszínhabbal (fél dl) kis halmokkal. Így gazdagabb lesz és hasonlít az íze az oroszkrém tortára.

Citromkrém:

15 dkg porcukrot és 2 citrom levét összevegyítjük, majd 10 dkg vajjal habosra kavarjuk.

Karamellkrém:

20 dkg cukorra annyi vizet öntünk, hogy éppen csak megáztassa, de a cukor fehéren egyben maradjon. Ezt a cukormasszát addig főzzük, amíg barnulni kezd, utána meghűtjük és 15 dkg vajjal krémmé elkeverjük. Elkészíthetjük öntetnek is. Ekkor egy kicsivel több vizet öntünk bele és előbb sűrűre főzzük, aztán karamellizáljuk, vagyis megbarnítjuk.

Diókrém főzve:

3 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral habosra keverünk, majd folyton kevergetve 2 dl forró, fehérbort öntünk bele. Habüstben, nyílt lángon, habverővel állandóan keverve, sűrűre főzzük. Utána 15 dkg őrölt diót és 3 tojásfehérjét is beledolgozunk. Nem csak torta, de tészta tölteléknek is igen jó.

Csokoládékrém főzve:

3 egész tojást 12 dkg porcukorral összedolgozunk és lassú tűzön, habüstben, 2 evőkanál tejjel keverjük el. Amikor forr, 5 dkg puhított, keserű csokoládét és 15 dkg vajat adunk hozzá. Kevergetve felfőzzük, majd kihűtve a tortát megtöltjük vele és a tetejét is megkenjük.

Mandulás kávékrém:

15 dkg vajat 10 dkg cukorral habosra keverünk, majd 10 dkg hámozott, őrölt mandulát és 2 evőkanál, erős feketekávét teszünk bele. Együtt sima krémmé dolgozzuk.

Dobostorta krémje:

5 tojást 20 dkg porcukorral és 10 dkg reszelt csokoládéval gőz fölött sűrű krémmé verünk. Kihűtjük, 5 dkg hámozott, őrölt mandulát és 15 dkg vajat adunk hozzá, majd habosra keverjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Györgyi
Karácsonyi csokoládés csillagok
Karácsonyi csokoládés csillagok

A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a mandulát, a cukrot, a sót és a fahéjat, majd nagylyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat. Összemorzsolom, hozzáadom a rummal kis...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Éva
Omlós keksz mogyorókrémmel
Omlós keksz mogyorókrémmel

Egy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Diós kosárkák
Diós kosárkák

A 40 dkg liszttel elkeverjük a sütőport, a csipet sót, majd a 25 dkg rámával alaposan elmorzsoljuk. Ezután belekeverjük a porcukrot, és a vaníliáscukrot. Hozzáadjuk a tojássárgájá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Kakaós diótorta
Kakaós diótorta

Verjük fel a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a vajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. Kenjünk ki vajjal egy tortaformát és öntsük bele az elkészített tésztát. Süssük 160...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk