700 g sertés apróhús
6 evőkanál étolaj
1.5 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg savanyú káposzta
700 ml víz
1 teáskanál köménymag (őrölt)
4 teáskanál fűszerpaprika
só
tejföl
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is.
A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk - kb 40 perc.
A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.
Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utánízesítjük sóval.
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.
elkészítés Elkészítjük a bolognai alapot. Apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát (nagylyukú reszelőn) megdinszteljük az olívaolajon. Mikor már üveges a hagyma, meh...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűGrillezett-pácolt zöldségek: A cukkinit és a padlizsánt karikákra, a paprikát nagyobb darabokra, a hagymát cikkekre, a gombákat csak félbe vagdossuk. Ha lehetőségünk van, akár fa...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKönnyű csirkés tésztasaláta, ami főétel helyett is megállja a helyét. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy nagy salátás tálba tesszük. Hozzáadjuk a felszeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra melegítjük a sütőt. Kivajazzuk az omlett készítéséhez használt tálat vagy tálakat. Előkészítjük a zöldségeket. Sós vízben félpuhára főzzük a falatnyi kockákra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes