menu

Családireceptkönyv.hu

Székelykáposzta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g sertés apróhús
6 evőkanál étolaj
1.5 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg savanyú káposzta
700 ml víz
1 teáskanál köménymag (őrölt)
4 teáskanál fűszerpaprika

tejföl

Elkészítés:


A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.
Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is.
A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk - kb 40 perc.
A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.
Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utánízesítjük sóval.
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.

Székelykáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Brassói
Brassói

Az apróra darabolt, MAGGI Húsvarázs ételízesítővel megszórt húst, (rövidkarajt) az apróra vágott hagymán, vajjal, vagy olajjal egy mélyebb nyeles-serpenyőben éppen csak kérgesre pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott krumpli 1 - OK
Rakott krumpli 1 - OK

1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. 2. A kolbászt felkarikázzuk. 3. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Császármorzsa
Császármorzsa

A búzadarát és a tejet összekeverjük. A vaj felét megolvasztjuk, és azt is hozzáadjuk. Elkeverjük, hűtőbe tesszük legalább 3 órára. A tojásokat kettéválasztjuk. A cuk...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Villámgyors csirkés paella
Villámgyors csirkés paella

A csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk. Az olajon fehéredésig pirítjuk, és amíg a csirke pirul megpucoljuk a hagymát és apróra vágjuk a paprikával együtt. Amikor a csirke el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk