Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

A Molnár család paradicsomos töltötkáposztája


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 1 fazék
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Töltelékhez:
- 80 dkg sertés darálthús
- 400 g házi jellegű tarhonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, delikát, pirospaprika

Egyéb hozzávalók:
- 1 nagyobb, lapos fej káposzta
- 1 paradicsomkonzerv
- paprika, paradicsom

Elkészítés:


A káposzta torzsáját kivágjuk, külső sérült leveleit leszedjük, megmossuk és egy nagy picit ecetes vízzel teli lábosba tesszük, majd lassú tűzön megabáljuk. Fontos, hogy nem szabad forrnia a víznek.
A töltelékhez megpirítjuk a tarhonyát. Ha már kicsit aranybarna lett kiszedjük és rárakjuk a húsra, majd egy lábasba zsírt hevítünk, belerakjuk az apróra vágott fej hagymát és fokhagymát. Ha már üvegesre párolódott rárakjuk a pirospaprikát (a mennyiség szín alapján állapítható meg, mélyvörös színűnek kell lennie a hagymának), levesszük és ráöntjük a húsra. A töltelékünket ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal, majd összegyúrjuk.
A lábasban abálódó káposzta leveleit folyamatosan bontjuk lefele. Ami már kicsit puhább, hajlíthatóbb azt kiszedjük, a kemény középső részét levágjuk és ketté vagy négyfelé szedjük majd kezdődhet a töltés.
A megtöltött káposztákat egy nagy lábosba rakosgatjuk. Ha készen vagyunk a töltéssel a káposztákra paradicsompürét és vizet öntünk addig, hogy ellepje. A levet is fűszerrezük sóval, borssal, delikáttal, majd tetejükre felaprítjuk a megmaradt káposztát. Legfelső rétegnek néhány karika paradicsomot és paprikát teszünk. Lassú tűzön másfél két óráig főzzük, de érdemes kóstolni 1 óra után. Tejfölell és kenyérre tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott karfiol - OK
Rakott karfiol - OK

1. Egy fej karfiolt rózsáira szedve megfőzünk sós vízben (egy húsleveskockával együtt még jobb). 2. Egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk (az oldalát is). 3. Beleszórjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Tepsis pizza
Tepsis pizza

A hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott kel
Rakott kel

A kelkáposztát leveleire szedve sós vízben megfőzöm. A hagymát kockára vágva az olajon megdinsztelem, majd a darált hússal tovább pirítom, fűszerezem. Belekeverem a rizst és 4 bögr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Salsás pásztorpite
Salsás pásztorpite

A krumplit megfőzzük, és pürét készítünk belőle. A répát karikára vágjuk. A felaprított hagymákkal olajon megdinszteljük, és víz hozzáadásával puhára pároljuk. Hozzáadjuk a darál...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk