menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros,gombás csirkemell


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
50 dkg csirkemell
3 evőkanál mustár
csipet tárkony
1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
2 dl olaj
apróra vágott petrezselyem, só, bors

Elkészítés:


A gombát felszeleteljük. Az olaj felén megpirítjuk, először 3-4 percig fedő alatt puhítjuk (időnként megkeverjük), majd a fedőt levéve rendszeres keverés mellett pirosra sütjük és félretesszük.
A vöröshagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk. Egy másik serpenyőben az olaj másik felén aranybarnára sütjük, és hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Gyakori kevergetés mellett fedő alatt megpuhítjuk a húst, hozzákeverjük a mustárt, a tárkonyt, a petrezselymet, a sót, a borsot, a megpirított gombát, és az egészet összefőzzük (ha szükséges, kicsi vizet tehetünk alá). Egy kis edényben a tejfölös-lisztes habarást elkészítjük, és hozzákeverjük, besűrítjük vele az egészet.
Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Tejszínes zöldséges csirkemell
Tejszínes zöldséges csirkemell

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kicsi olajon aranybarnára pirítjuk. A sárgarépát és a paradicsomot kockára vágjuk. A húst kiszedjük és a zöldségeket a maradé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
fasírt zabpehellyel
fasírt zabpehellyel

A zappelyhet annyi tejjel, amennyi ellepi, leöntjük és összemelegítjük. Akkor jó, ha keverhető masszát kapunk. Ha kell, teszünk még hozzá tejet. Ezután mindent összekeverünk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mustáros pácolt csirkemell
Mustáros pácolt csirkemell

A mustárt kevés olajjal és a fűszerekkel kikeverjük. A csirkemellet kicsontozzuk, kettévágjuk és felszúrjuk. Beletöltjük a fűszeres mustárt és két napig érleljük, pici olajat téve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szalonnával, kolbásszal töltött csirkecomb
Szalonnával, kolbásszal töltött csirkecomb

A megtisztított csirkecombot enyhén sózzuk, bővebben borsozzuk. A bőrét fellazítjuk, és alátömködjük a kisebb darabokra vágott kolbászt és szalonnát. A húst tepsibe fektetjük, kevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk