60 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
50 dkg csirkemell
3 evőkanál mustár
csipet tárkony
1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
2 dl olaj
apróra vágott petrezselyem, só, bors
A gombát felszeleteljük. Az olaj felén megpirítjuk, először 3-4 percig fedő alatt puhítjuk (időnként megkeverjük), majd a fedőt levéve rendszeres keverés mellett pirosra sütjük és félretesszük.
A vöröshagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk. Egy másik serpenyőben az olaj másik felén aranybarnára sütjük, és hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Gyakori kevergetés mellett fedő alatt megpuhítjuk a húst, hozzákeverjük a mustárt, a tárkonyt, a petrezselymet, a sót, a borsot, a megpirított gombát, és az egészet összefőzzük (ha szükséges, kicsi vizet tehetünk alá). Egy kis edényben a tejfölös-lisztes habarást elkészítjük, és hozzákeverjük, besűrítjük vele az egészet.
Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk
1. A pulykamellet vékony szeletekre vágom és a füstízű sóval bedörzsölöm. 2. Rostjaira merőlegesen bevagdosom, és tűzálló tálba egymás mellé teszem úgy, hogy 4 adag legyen belő...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1,8-2 l-es őzgerincformát alaposan kikentem vajjal, majd kibéleltem a kissé egymásra csúsztatott sonkaszeletekkel úgy, hogy a forma peremén is túllógjanak. A csirkehúst kockákra v...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: Könnyű.A csirke combokat 2-3 felé vágom.Reszelek rá gyömbért fokhagymát meg fűszerezem.legalább 1 éjszakát vagy napot hűtőben állni hagyom.Sütéskor a reszelt sajtból,tojásból.sóból,liszt...
Elkészítési idő: 16+ 1 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, majd a húst, fehéredésig kevergetjük. Felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alat...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű