1 csomag tészta
5 dkg vaj
1 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt ementáli
10 dkg reszelt parmezán
5 gerezd fokhagyma
2 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat, a tejszínt és az ementálit összekeverjük és lassú tűzön felmelegítjük. Nem kell főnie, ha szép lassan összemelegítjük sűrűvé válik, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Mikor a tészta megfőtt egy tálba tesszük és leöntjük a szósszal, összekeverjük, rászórjuk a parmezánt és kínálhatjuk!
http://ketkes.com/gyors-sajtszoszos-fokhagymas-teszta-vacsi-20-perc-alatt-fincsi-es-laktato-alig-van-vele-dolog/
A spagetti tésztát főzzük ki forró vízben egy csipetnyi sóval. A csirkemellet vágjuk csíkokra és kevés olajon pirítsuk meg. Ha kifehéredett,akkor adjuk hozzá a finomra vágott fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk. Azután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és üvegesre pirítjuk. A paradicsomot és a kolbászt feldaraboljuk és hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA leveles vajas tészták készítése homlokegyenest különbözik a kelt tészták készítésétől. A kelt tésztákat meleg helyen kell összeállani és a legkisebb huzattól is féltve kell óvni....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk. A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű