menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtszószos, fokhagymás tészta, vacsi 20 perc alatt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag tészta
5 dkg vaj
1 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt ementáli
10 dkg reszelt parmezán
5 gerezd fokhagyma
2 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors

Elkészítés:


A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat, a tejszínt és az ementálit összekeverjük és lassú tűzön felmelegítjük. Nem kell főnie, ha szép lassan összemelegítjük sűrűvé válik, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Mikor a tészta megfőtt egy tálba tesszük és leöntjük a szósszal, összekeverjük, rászórjuk a parmezánt és kínálhatjuk!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://ketkes.com/gyors-sajtszoszos-fokhagymas-teszta-vacsi-20-perc-alatt-fincsi-es-laktato-alig-van-vele-dolog/

Sajtszószos, fokhagymás tészta, vacsi 20 perc alatt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGSZÓSZOS PENNE
ZÖLDSÉGSZÓSZOS PENNE

Elkészítés: a bacont a vajon kiolvasztjuk, hozzátesszük a felaprított zöldségeket, puhára pároljuk, majd beletesszük az apróra vágott sonkát. Öt perc után hozzákeverjük a mascarpon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Sztrapacska (brinzával, nyers krumplival)
Sztrapacska (brinzával, nyers krumplival)

Krumplit nyersen lereszel, tojással, liszttel, sóval sűrű tésztává kever. Kis nokedliket szaggat olajos sós vízben. Hideg vízben lehűt, kevés olajat tartalmazó edénybe mereget, j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pirított tészta zöldségekkel
Pirított tészta zöldségekkel

A spagettit sós vízben kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük. Míg a víz felforr, megtisztítjuk a zöldségeket. A hagymafejeket négyfelé, majd a negyedeket keresztben csíkokra vágjuk. A r...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsós-kakukkfüves tészta besamellel
Zöldborsós-kakukkfüves tészta besamellel

Besamelmártás: 1. egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, kicsit hevítjük, de ne barnuljon. 2. A tejet folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk és besűrít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk