1 csomag tészta
5 dkg vaj
1 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt ementáli
10 dkg reszelt parmezán
5 gerezd fokhagyma
2 teáskanálnyi bazsalikom
só, bors
A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat, a tejszínt és az ementálit összekeverjük és lassú tűzön felmelegítjük. Nem kell főnie, ha szép lassan összemelegítjük sűrűvé válik, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Mikor a tészta megfőtt egy tálba tesszük és leöntjük a szósszal, összekeverjük, rászórjuk a parmezánt és kínálhatjuk!
http://ketkes.com/gyors-sajtszoszos-fokhagymas-teszta-vacsi-20-perc-alatt-fincsi-es-laktato-alig-van-vele-dolog/
Elkészítés: a bacont a vajon kiolvasztjuk, hozzátesszük a felaprított zöldségeket, puhára pároljuk, majd beletesszük az apróra vágott sonkát. Öt perc után hozzákeverjük a mascarpon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumplit nyersen lereszel, tojással, liszttel, sóval sűrű tésztává kever. Kis nokedliket szaggat olajos sós vízben. Hideg vízben lehűt, kevés olajat tartalmazó edénybe mereget, j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit sós vízben kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük. Míg a víz felforr, megtisztítjuk a zöldségeket. A hagymafejeket négyfelé, majd a negyedeket keresztben csíkokra vágjuk. A r...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűBesamelmártás: 1. egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, kicsit hevítjük, de ne barnuljon. 2. A tejet folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk és besűrít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű