4 db egész csirkecomb
4 db nagy alma
4 db nagy fej vöröshagyma
rozmaring
csirkefűszer
fél dl fehérbor (én nem tettem bele)
A csirkecombokat befűszerezzük, kb. 15 percet állni hagyjuk.
A hagymákat megtisztítjuk, az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk.
A hagymákat cikkekre vágjuk és megpirítjuk, sózzuk.
Egy vajjal kikent hőálló tálba vagy tepsibe az almaszeleteket egymás mellé helyezzük, elosztjuk rajt a pirított hagymát, rátesszük a csirkecombokat, és leöntjük a borral.
Fóliával letakarva sütőben puhára pároljuk, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.
http://kifoztuk.hu/receptjeink/foetelak-koretek/item/suelt-csirke-almas-hagymaagyon
1. A tejfölt összekeverjük a mustárral és a sóval, majd a csirkemell filéket beletesszük, kb. annyi mártásnak kell lennie, hogy a húst ellepje. 2. Hűtőben lehet az ízeket egy é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csibemellet vékony szeletekre vágom .2 kanál sima liszt, 1 kanál vegeta ezt összekeverni, a húsokat beleforgatni. Kivajazott tepsibe egymás mellé lerakni a húsokat. A vegetás lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarfiolhoz A karfiolt rózsáira szedjük, és egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi, sózzuk és puhára, de nem szétesőre főzzük. A puhára főtt karfi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes