menu

Családireceptkönyv.hu

Tikka masala+naan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (2 személyre)

50 dkg csirkecomb filé
A tikka masala fűszerkeverékhez:

2 tk római kömény
1 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
2 tk fűszerpaprika
1 mk cayenne bors
1 mk fahéj
1 mk szerecsendió
1 mk feketebors
A raguhoz:

4 dlg joghurt
gyömbér
1 nagy vöröshagyma
vaj
1 fél doboz hámozott paradicsom konzerv
200 ml habtejszín

A naan kenyérhez:

250 g liszt
100 ml natúr joghurt
½ csomag szárított élesztő
½ csomag sütőpor
1 tk só
80 ml víz
1 ek étolaj

Elkészítés:


Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az étolajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük a tetejét és letakarva kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a házi tikka masala keveréket, amihez a felsorolt fűszereket összekeverjük. A csirkecombfilékre kanalazunk 2 evőkanál joghurtot és 2 evőkanál reszelt gyömbért, megszórjuk a házi fűszerkeverék felével és az egészet jól összekeverjük majd letakarva a hűtőben hagyjuk pihenni.
Egy kevés étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt gyömbért és amikor már szép barna színük lett hozzászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket, kicsit lepirítjuk, amíg finom illata nem lesz. Hozzákanalazunk fél doboz hámozott egész paradicsom konzervet, egy kevés tejszínt és rotyogtatjuk pár percig. Az egészet lezúzzuk botmixerrel és egy kevés joghurttal még lazítunk az ízeken. Most jöhetnek a csirkék, amiket egy sütőpapírral bélet tepsin csücsülő rácsra teszünk és betoljuk a sütőbe 230 fokra. Félidőben forgatunk rajtuk egyet, hogy mindkét oldaluk jól megpirulhasson. Mikor már megsültek, felvágjuk a húsokat és hozzáadjuk a fűszeres paradicsomos raguhoz. Egy utolsót rottyantunk még rajta és pár kocka vajjal felturbózzuk.

A megkelt naan tésztát kicsit átgyúrjuk, 4 egyforma részre vágjuk és cseppalakúra nyújtuk. Egy wokot felforrósítunk, kevés liszttel megszórjuk és beletesszük az egyik tésztát, gyorsan lefedjük és addig sütjük, amíg fekete kis hólyagok nem keletkeznek a felületén, ekkor fordítunk rajta egyet és készre sütjük.

Tálaláskor szórjuk meg a tikka masalát friss korianderrel és tunkoljuk naan-nal. Zseniális.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://zemagazin.hu/kiemelt/igy-keszits-csirke-tikka-masala-t-hazi-naan-nal/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mediterrán húsgombóc paprikás tésztaágyon
Mediterrán húsgombóc paprikás tésztaágyon

A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd megsütjük benne a paprikákat. Ha a paprika megsült, akkor csökkentjük a hőmérsékletet 180 fokra. A paprikákat még forrón zacskóba tesszük, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes csirke krumplival
Tejszínes csirke krumplival

A krumplit pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. A tejszínt keverd össze borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával. A póréhagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg....

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Esterházy csirkeragu
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Esterházy csirkeragu

Előző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a mustárral, borssal, a babérral, az olajjal, valamint a borral. Zárható dobozban egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk. Más...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Fenséges csirkecomb
Fenséges csirkecomb

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk