Hozzávalók (2 személyre)
50 dkg csirkecomb filé
A tikka masala fűszerkeverékhez:
2 tk római kömény
1 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
2 tk fűszerpaprika
1 mk cayenne bors
1 mk fahéj
1 mk szerecsendió
1 mk feketebors
A raguhoz:
4 dlg joghurt
gyömbér
1 nagy vöröshagyma
vaj
1 fél doboz hámozott paradicsom konzerv
200 ml habtejszín
só
A naan kenyérhez:
250 g liszt
100 ml natúr joghurt
½ csomag szárított élesztő
½ csomag sütőpor
1 tk só
80 ml víz
1 ek étolaj
Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az étolajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük a tetejét és letakarva kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a házi tikka masala keveréket, amihez a felsorolt fűszereket összekeverjük. A csirkecombfilékre kanalazunk 2 evőkanál joghurtot és 2 evőkanál reszelt gyömbért, megszórjuk a házi fűszerkeverék felével és az egészet jól összekeverjük majd letakarva a hűtőben hagyjuk pihenni.
Egy kevés étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt gyömbért és amikor már szép barna színük lett hozzászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket, kicsit lepirítjuk, amíg finom illata nem lesz. Hozzákanalazunk fél doboz hámozott egész paradicsom konzervet, egy kevés tejszínt és rotyogtatjuk pár percig. Az egészet lezúzzuk botmixerrel és egy kevés joghurttal még lazítunk az ízeken. Most jöhetnek a csirkék, amiket egy sütőpapírral bélet tepsin csücsülő rácsra teszünk és betoljuk a sütőbe 230 fokra. Félidőben forgatunk rajtuk egyet, hogy mindkét oldaluk jól megpirulhasson. Mikor már megsültek, felvágjuk a húsokat és hozzáadjuk a fűszeres paradicsomos raguhoz. Egy utolsót rottyantunk még rajta és pár kocka vajjal felturbózzuk.
A megkelt naan tésztát kicsit átgyúrjuk, 4 egyforma részre vágjuk és cseppalakúra nyújtuk. Egy wokot felforrósítunk, kevés liszttel megszórjuk és beletesszük az egyik tésztát, gyorsan lefedjük és addig sütjük, amíg fekete kis hólyagok nem keletkeznek a felületén, ekkor fordítunk rajta egyet és készre sütjük.
Tálaláskor szórjuk meg a tikka masalát friss korianderrel és tunkoljuk naan-nal. Zseniális.
A konyhakész kacsát durva szemű sóval dörzsöld be kívül-belül. A belsejét pluszban majorannával is és tegyél bele egy nagy almát. Lehetőség szerint római tálban, pici vizet aláönt...
Elkészítési idő: 40 +3 óra sütés Nehézség: KözepesA kacsát kívül-belül megsózom, borsozom, a belsejét megszórom majorannával, a mellén bevagdosom a bőrét, és beleteszem a négyfelé vágott, kicsumázott birsalmát. A tepsibe rácsra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk. A megtisztított, megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk. Olajon mindkét oldalukat néhány perc alatt elősütjük. Közben ízesítjük sóval, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkisebb pogácsákat sütőben sütni (tepsiben sütőpapíron) félidőben megfordítani
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű