menu

Családireceptkönyv.hu

Tikka masala+naan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (2 személyre)

50 dkg csirkecomb filé
A tikka masala fűszerkeverékhez:

2 tk római kömény
1 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
2 tk fűszerpaprika
1 mk cayenne bors
1 mk fahéj
1 mk szerecsendió
1 mk feketebors
A raguhoz:

4 dlg joghurt
gyömbér
1 nagy vöröshagyma
vaj
1 fél doboz hámozott paradicsom konzerv
200 ml habtejszín

A naan kenyérhez:

250 g liszt
100 ml natúr joghurt
½ csomag szárított élesztő
½ csomag sütőpor
1 tk só
80 ml víz
1 ek étolaj

Elkészítés:


Egy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az étolajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük a tetejét és letakarva kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a házi tikka masala keveréket, amihez a felsorolt fűszereket összekeverjük. A csirkecombfilékre kanalazunk 2 evőkanál joghurtot és 2 evőkanál reszelt gyömbért, megszórjuk a házi fűszerkeverék felével és az egészet jól összekeverjük majd letakarva a hűtőben hagyjuk pihenni.
Egy kevés étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt gyömbért és amikor már szép barna színük lett hozzászórjuk a megmaradt fűszerkeveréket, kicsit lepirítjuk, amíg finom illata nem lesz. Hozzákanalazunk fél doboz hámozott egész paradicsom konzervet, egy kevés tejszínt és rotyogtatjuk pár percig. Az egészet lezúzzuk botmixerrel és egy kevés joghurttal még lazítunk az ízeken. Most jöhetnek a csirkék, amiket egy sütőpapírral bélet tepsin csücsülő rácsra teszünk és betoljuk a sütőbe 230 fokra. Félidőben forgatunk rajtuk egyet, hogy mindkét oldaluk jól megpirulhasson. Mikor már megsültek, felvágjuk a húsokat és hozzáadjuk a fűszeres paradicsomos raguhoz. Egy utolsót rottyantunk még rajta és pár kocka vajjal felturbózzuk.

A megkelt naan tésztát kicsit átgyúrjuk, 4 egyforma részre vágjuk és cseppalakúra nyújtuk. Egy wokot felforrósítunk, kevés liszttel megszórjuk és beletesszük az egyik tésztát, gyorsan lefedjük és addig sütjük, amíg fekete kis hólyagok nem keletkeznek a felületén, ekkor fordítunk rajta egyet és készre sütjük.

Tálaláskor szórjuk meg a tikka masalát friss korianderrel és tunkoljuk naan-nal. Zseniális.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://zemagazin.hu/kiemelt/igy-keszits-csirke-tikka-masala-t-hazi-naan-nal/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diétás sajt alatt sült cukkinis csirkemell
Diétás sajt alatt sült cukkinis csirkemell

A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, ha vastagabbra sikerül, kicsit klopfoljuk ki. A fokhagymát megtisztítjuk, lezúzzuk és bedörzsöljük vele a husikat. Olajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Fokhagymás-mustáros sült csirkecomb
Fokhagymás-mustáros sült csirkecomb

Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta

1. A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. 2. A wokot felmelegítem, amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposzt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal és lilahagymával töltött csirkemell
Sajttal és lilahagymával töltött csirkemell

Megmosom csapnál jól a húst, majd felitatom a papírtörlővel a vizet róla. Kettévágom mindkét oldalon, ami lejön vékony hús, azt levágom és félre rakom. Egy zacskót terítek a húsr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk